Sekiçeşme Mahallesi’nde bulunan 2 asırlık tarihi ev, Karaman Belediyesi tarafından aslına uygun bir şekilde rekonstrüksiyon (yeniden yapma) yapılıyor.

Tarihi evin kullanım şekli bakımından Karaman yaşam kültürünü en iyi anlatan yapılardan birisi haline geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz sonbahar aylarında, Sekiçeşme Mahallesi’nde bulunan ve yıllar kullanılmayarak yıkık dökük bir hal alan, harabe olmaya yüz tutmuş bu tarihi evi Karaman Belediyesi devralarak restorasyon çalışmalarına başlamıştık. Sert ve yağışlı geçen kış mevsimi nedeni ile tahrip olan ve restorasyona elverişsiz hale gelen bu evi, aslına uygun bir şekilde projelendirdik ve rekonstrüksiyon (yeniden yapma) kararı aldık.

Binanın ahşap karkas yapısı yenilendi. Mevcut duvarlar güçlendirildi. Güçlendirme ve sıva mukavemeti amacıyla, rabis teli (sıva altı tel örgü) işlemi uygulandı. Çatı birinci sınıf ahşap malzeme ile güçlendirildi ve orjinaline uygun bir şekilde yeniden yapıldı. Şu an bu tarihi evin temel iskeleti oluşturulmuş olup, kerpiç duvarlar örülmeye devam etmektedir. Bu yaz aylarında rekonstrüksiyon işlemi tamamlanacak olan tarihi Karaman evi halkımızın ziyaretine ve hizmetine sunulacaktır" dedi.