Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Karaman’da kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekti.

Başkan Çalışkan şunları kaydetti. “Özellikle son 1 yıl içerisinde Karaman’da yağışlar mevsim normallerinin çok altında seyretti. Şehrin içme suyu ihtiyacını, kuyulardan temin ediyoruz. Yağışların az olması nedeni ile yer altı sularında önemli ölçüde düşüş var. Bu nedenle, içme suyunu temin ettiğimiz kuyular zaman zaman yetersiz kalıyor. Şu anda su basıncının düşmesi nedeni ile bazı yüksek katlı binaların üst katlarına su zor çıkıyor.

“Su Kesintileri Yapabiliriz”

Önümüzdeki günlerde belli bir program dâhilinde su kesintilerine gitmek zorunda kalabilirizdiyen Başkan Çalışkan; “ Vatandaşlarımızın yaşadığımız su sıkıntısının daha da büyümemesi için hassas davranmalarını, evlerinde, işyerlerinde, bahçelerinde ve su kullandıkları bütün yaşam alanlarında gereksiz su kullanımlarından kaçınmalarını istiyorum.” dedi

“Halı ve Araçlarınızı Evlerinizde Yıkamayın”

Başkan Çalışkan; “Bazı vatandaşlarımızın evlerde ve işyerlerin suyu kontrolsüz kullandıklarını görüyoruz. Halı ve araçların evlerde yıkanması sıkça rastladığımız yanlışlardan birisi. İşyerlerinin önünün esnaflarımız tarafından uzun süre su akıtılarak yıkanması da ayrı bir yanlış. Belediye olarak bu şekilde su kullanımını engellemek amacıyla bir takım cezai yaptırımlarda bulunmak zorunda kalabiliriz. Bu şehir hepimizin. Yaşayan bütün canlılara hayat veren suyu hepimiz tasarruflu kullanmak zorundayız. Bir kez daha vatandaşlarımızdan rica ediyorum, Lütfen suyu tasarruflu kullanın” dedi.