Hz. Mevlana Hazretleri’nin annesi ile yakınlarının türbelerinin bulunduğu Aktekke Camii’nde yapılan yaz kurslarına katılan öğrenciler aileleri için bir program düzenlediler. Aktekke Meydanı’nda düzenlenen programa Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci de katıldı.
Kursa katılan öğrencilerden Samet Çömçe’nin Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Değirmenci, Diyanet İşleri Başkanlığı ve il-ilçe müftülüklerinin yaz kurslarına farklı bir önem verdiğine dikkatleri çekerek çocukların dini bilgilerini bu zaman diliminde en sağlıklı biçimde aldığını söyledi. Bu kursların çocukların yaz aylarını değerlendirmeleri noktasında çok önemli olduğuna değinen Değirmenci, Karaman’da son yıllarda değişik etkinliklerle değişik kazanımların elde edildiğini dile getirdi. Değirmenci bu etkinlerden birinde Boyalıtepe Köyü'nde 29 çocuğun 5 vakit namaza başladığını, geçen yıl il geneli yapılan bilgi yarışmasında da kurslara katılanların bilgilerini tazelediğine dikkatleri çekti.
Değirmenci, Aktekke Camii’ndeki yaz kursuna katılan 80 çocuğa ve ailelerine teşekkür ederek “Yaz kurslarında görev yapan cami personeline, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “ dedi.
Aktekke Camii İmam Hatibi Erdal Yavuz da yaptığı kısa konuşmada öğrencilerin camiyi evleri gibi benimsediklerini, kurstaki eğitimlerinin dışında gerek ibadetlerini yapma gerekse camiye sahip çıkma anlamında bir hassasiyet oluştuğunu söyledi.
Aktekke Meydnı’ndaki program Grup Maderi Mevlana’nın seslendirdiği ilahilerle devam etti. Program 80 öğrencinin Ramazan ayında yaptığı hatmin duasının yapılması ile sona erdi.