Karaman Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ve  Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Karaman İl Temsilciliği  Kur’an-ı Kerim’in okunması, anlaşılması ve yaşanması idealini gerçekleştirme hedefine yönelik Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa ilgi ve katılım yüksekti. 

Programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Karaman Belediye Başkan Adayı Ali Pınarbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Dernekler Müdürü Ömer Sezer ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’ân-ı Kerîm kıraati ve mealinin seslendirilmesi ile başlayaan programda Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından düzenlenecek olan "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları " Kapsamında tertip edilen " Kur’an-ı Kerim  Meali Bilgi Yarışması " nın tanıtımının yanında, kısa film gösterildi.
Dernek yetkilisi eğitimci Hasan Özarslan, Derneğinin faaliyetlerinden bahsederken, Kur’an’ın Kerimin anlamanın da öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. 

KAB Platformu tarafından hazırlattırılan ve interaktif ortamda ilgiyle ve beğeni ile izlenen kısa animasyon Filmleri ''Okuduk mu?'' ve “Elham BU” katılımcılarla paylaşıldı. 

Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ile birlikte gerçekleştirilecek olan programda İlahiyatçı  Abdurrahman Katlan, Karamanlılar’a “Allah’ın İnsanlığa Son Hitabı ve Biz” konulu konferans verdi.

Kuranın Anlamıyla Buluşmak Genel Sekreteri Abdurahman Katlan 2007 de ilk defa Kuran ile ilgili Türkiye çapında profesyonel bir ajans ile yaptıkları anket sonuçlarıyla Türkiye insanının Kur’an okuma, okuyabilme ve meal okuma oranları hakkında bilgiler verdi. Peygamber Efendimiz (sas) in Kur’an algısının da konuşulduğu programda O’(sas) nun yaşayan bir Kur’an olduğunu peygamberimizin hayatıyla Kur’an’ı ayırarak anlamanın mümkün olmadığını belirtti. Herkesin bir meal okuyarak üzerine ayet ayet notlar alması gerektiğini anladıktan sonra yaşayarak diğer insanlara en iyi şekilde örnek olmamız gerektiğini belirten konuşmacı soru-cevap kısmına geçerek konuşmasını bitirdi.