Karaman Valiliği bünyesinde kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda il sınırları içerisinde yapılacak kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

Karaman Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve sağlıklı koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirler alınarak çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

İlimizin 4 farklı bölgesinde kurban satışı, 8 ayrı yerde de kesim yerlerinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Hamidiye Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi’ndeki Belediye’ye ait Hayvan Pazarı, Urgan Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi Toptancı Hali karşısındaki boş arsa, Çeltek Mahallesi 388. Sokak ile 1000. Sokak arasındaki boş arsa ve Larende Mahallesi’ndeki Pazar kurulan alanda kurban satışı yapılacaktır. 
Kurban Kesim Yerleri ise; Başakşehir Mahallesi 2. Toki Alışveriş Merkezi yanındaki otopark alanı, Elmaşehir Mahallesi 1. Toki Alışveriş Merkezi’nin yanı, Yunuskent Mahallesi İmam-ı Azam Camii yanındaki araba pazarı kurulan alan, Alişahane Mahallesi’ne kurulan Perşembe Pazarı’ndaki balıkçıların olduğu yer, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Pazartesi günleri kurulan pazarda balıkçıların olduğu bölge, Yenişehir Mahallesi Hasan Özkaymak Buğday Pazarı çeşme yanı, Gevher Hatun Mahallesi 1812. Sokakta yer alan Alışveriş Merkezinin yanı ve Çeltek Mahallesi Kazalpa Meydanı olarak belirlenmiştir.
 
Bu yerlerin dışında kurban satış ve kesim yapılmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Kurban kesim yerlerinde vatandaşların kurban ibadetini usulüne uygun şekilde yerine getirebilmesi için modern ve sağlıklı kesim alanları oluşturulacak.”

Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı kararda kurban kesim ücretleri de belirlendi. Buna göre; Küçükbaş hayvan kesimi yüzme dahil 15 TL., Büyükbaş hayvan kesimi yüzme ve dörde ayırma dahil 50 TL. olacak.