İlk olarak ilçedeki öğrencilere yönelik Peygamber Efendimize mektup yarışması düzenleyerek öğrencilerdeki Peygamber Sevgisini pekiştirmeyi hedefleyen Eryiğit ilkokul ortaokul ve lise kategorilerinde dereceye giren öğrencileri belirlediklerini bunlara düzenledikleri programla ödüllerini verdiklerini ifade etti.

İlçedeki bütün okul ve camilerin bahçelerine Peygamber Efendimizi temsilen gül dikilerek yanına  günün anlamını ve önemini açıklayan bilgi plakaları yerleştirildi.

Devlet hastanesinde yatan hastaların tamamı ziyaret edilerek kendilerine yine Peygamber Efendimizi temsilen Kırmızı Gül ve Kuran-ı Kerim hediye edildi. Kendilerine şifalar dilendi dualar edildi dualarına talip olundu.

Final programı ise  kültür merkezinde ilçe protokolü ve geniş bir halk katılımı ile gerçekleştirildi.

Hemşerimiz Mustafa Eryiğit yaptığını açılış konuşmasında;

“Allah’ın selamı, Efendimiz, Rehberimiz, canlar canı Muhammed Mustafa’nın (SAV)  üzerine olsun.

Kıymetli  konuklar Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu olarak hazırladığımız Kutlu Doğum programına hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Doğumunun sene-i devriyesine ulaştığımız, Kutlu Doğum’u bir kez daha idrak ettiğimiz için Rabbime hamd-ü senalar ediyorum. Cümlemizin, mahşer günü şefaat lütfuna sahip yegâne kişi olacak Peygamberimizin Sancağı altında toplananlar içinde olmasını temenni ediyorum.  Dünyada gelmiş geçmiş tüm ümmetlerin en hayırlısı olan İslam ümmetinin mensupları olarak, Peygamberimizin şefaatiyle, hesap gününden mahcup olmadan çıkmamızı Rabbimden niyaz ediyorum.

Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu olarak evlatlarımızı  3 yönlü yetiştirme gayretindeyiz. Sosyal açıdan gelişmelerini önemsiyoruz geçen hafta sahnelediğimiz tiyatro bunun sonucuydu.  Dini açıdan iyi yetişmelerini hedefliyoruz hazırladığımız kutlu doğum programı bunun neticesidir. Akademik anlamada iyi şekilde yetişmelerini hedefliyoruz 3 hafta sonraki TÜBİTAK bilim fuarı bunun neticesi olacaktır.

Bütün bu hedeflerimize ulaşmak için durmaksızın çalışıyor projeler üretiyoruz. Sarf edilen gayreti ortaya çıkan eserleri ve projeleri en iyi sizler biliyorsunuz.

Bir diğer sevindirici durum da bütün bu projelerimizi Ülkemizin dört köşesinden talep eden okullarla paylaşıyoruz. O okullarda da uygulanmasını sağlıyoruz.

Kıymetli konuklar altını çizmek istiyorum ki - Nallıhan’daki bir okulda üretilen projeler Edirne Uzunköprü’den Siirt’e, Rize’den Mersine çok sayıda okulda uygulanmaktadır.

Bu gurur hepimizindir.

Âlemlerin Rabbinin övdüğü Hazreti Muhammed Mustafa için ne söylense eksik, yetersiz kalacaktır. “Bize düşen O’nun şanına yakışır bir ümmet olmak için çalışmaktır. Kutlu Doğum etkinliklerini bu bakımdan, bizi sünnete daha da yaklaştırmanın, sünnetle daha da bütünleştirmenin bir vesilesi olarak görüyoruz. Bu bağlamda ilçemizde çeşitli etkinlikler yaptık. İlçemizdeki öğrencilere yönelik Peygamber efendimize mektup yarışması düzenledik.  İlçemizdeki okul ve camilerin bahçesine Peygamberimizi temsilen kırmızı gül ve bilgi plakaları diktik. Hastanede yatan hastalarımızı ziyaret ederek peygamberimizi temsilen kırmızı gül ve Kuran-ı kerim hediye ettik şifalar dileyerek hayır dualarını aldık.

Bize düşen, Allah’ın ipine sımsıkı sarılarak, Peygamberimizin rehberliğinden asla sapmadan ümmetin birliği, beraberliği, kardeşliği için daha çok çalışmak, daha çok mücadele etmektir. Peygamberimizin birlikte yaşama ahlakını anlayarak, yaşayarak, anlatarak bu misyonumuzu devam ettirmeliyiz. Biz sorumluluğumuzun, vazifemizin farkındayız. Bu yükün büyüklüğünün ve ağırlığının da bilincindeyiz. Ama hamdolsun, Kur’an’da, sıkıntıya düştüğümüz durumlarda Allah’ın yardımının yakın olduğu müjdeleniyor.

Sayın konuklar hiçbir başarı tesadüf değildir ve hiçbir hedefe de kolay erişilmiyor. Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulunun geldiği nokta ortadadır. Görev yaptığımız süre zarfında mesai kavramı gözetmeden gece gündüz çalıştık. El ele verdik ve başardık.  Her zaman başarıyı takdir ettik. Teşekkür etmekten geri durmadık. Bu programın hazırlanmasındaki gayretlerinden dolayı mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  

Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum Allaha emanet olun.”

Program öğrenciler tarafından Kur´an-ı Kerim okunması, konuşmalar, şiirlerin okunması, tiyatro sergilenmesi, okul korosu tarafından ilahilerin seslendirilmesi ile devam etti.

Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Eryiğit tarafından katılımcılara Kur´an-ı Kerim hediye edilirken, hazırlanan program katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Programın sonunda Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.