Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) ilk kez iki öğrenci staj yapmak üzere geldi.

Letonya Red Cross Medical College’ten üniversitenin Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümüne gelen Tereze Vimba ve Zonda Boure adlı öğrenciler Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret ettiler. Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İsmail Güllü ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin ile Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbulat eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette staj hakkında Rektör Gökmen’e bilgi verildi.

Ziyarette Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbulat öğrencilerin Karaman Devlet Hastanesinin Genel Cerrahi ve Dâhiliye bölümlerinde 2 ay staj yapacaklarını söyledi. Canbulat, ülkelerinde 2. sınıfta öğrenimlerine devam eden Tereze Vimba ve Zonda Boure’nin Nisan-Haziran dönemlerinde stajlarını Karaman’da tamamlayacaklarını belirtti. 

  Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitede ilk defa yabancı öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “KMÜ büyük bir ailedir. Letonya’dan gelen öğrencilerimiz de bu aileye eklenmiştir.“ dedi. Gökmen, staj yapacak iki öğrencinin üniversiteden mutlu ayrılması için ellerinden gelecek her şeyi yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

  Tereze Vimba ve Zonda Boure Türkiye’de ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde olmaktan memnun olduklarını söyleyerek, gelecek yıllarda daha fazla öğrencinin geleceğine inandıklarını dile getirdiler.