KARAMAN’da Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü, “Emniyet Kemeri ile Çocuklarımız ve Geleceğimiz Emniyette” Projesinin 4.sünü bu yılda uyguladı.
    Proje kapsamında, Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve Trafik Şube Müdürü Asilkan Öztürk’ün de katılımı ile kentin işlek caddelerinden biri olan İsmet Paşa Caddesi üzerinde kontroller yapıldı.
    İçinde çocuk olan otomobil sürücüleri durdurularak Emniyet Kemerinin takılması yönünde uyarılarda bulunuldu. Daha sonra polis ekipleri, kemeri takan çocuklara ve sürücülere çikolata ve gofret ve lokum ikram etti.
    SÜRÜCÜLER TEŞEKKÜR ETTİ
    Karaman Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin kemer uygulamasına kentte Saray Bisküvi de 5 bin adet çikolata gofret ve lokum desteği verdi.
    Yapılan kontrollerde bir çok araçta çocukların emniyet kemerin takıldığı görülürken, takmayanlar için de Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve Trafik Şube Müdürü Asilkan Öztürk kemerleri takarak yardımcı oldu. Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez; “Trafik kurallarına uyulduğu zaman bizlerde mutlu oluyoruz. Ceza yazmayı kim ister. Önce can güvenliğimiz. Bu yüzden sürücülerimize hatırlatmalarda bulunarak uygulamayı yapıyor ve bu teşviğin toplumumuzda sürücülerimiz üzerinde daha yaygın hale gelmesini planlıyoruz.”dedi. Uygulama kapsamında bayan ve erkek sürücüler Trafik ekiplerine de teşekkür etti.