Lütfi Elvan yayınladığı mesajda :

"Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımız, köklü kurumlarımızın başında gelmektedir. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, milletimizin bağrından çıkmış güzide mensuplarının fedakâr ve cansiperane çalışmalarının Halkımıza güven ve gurur verdiği muhakkaktır.
Devletimizin öncelikli görevi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmektir. Bu manada geçmişte yaşanan bazı olumsuz uygulamalar neticesinde halkımızın gözünde imaj kaybına uğramış bulunan polis teşkilatımız, yaşadığı zihinsel değişim ve ülkemizin kaydettiği demokratik kazanımlar sayesinde bugün en güven duyulan kurumlarımızın başında gelmektedir.

Denetime açık, şeffaf ve hesap verebilirlik gibi çağımızın gerektirdiği özelliklere sahip olan polis teşkilatımız, halkımızın kaliteli hizmet beklentilerine de cevap vermektedir. Anayasa ve yasalardan aldığı güçle görevini yapan bu teşkilatımız temel hak ve özgürlüklerin korunmasına hizmet eden güvenlik duygusunu tesis etmede çok ciddi bir görevin de uygulayıcısıdır.

Yasaları uygularken insan hak ve özgürlüklerine gösterilen hassasiyet ile güvenlik ve özgürlük dengesini sağlamak, günümüzde çağdaş bir devletin en önemli göstergelerinden birisi haline gelmiştir. 

Son yıllarda tüm kurum ve kuruluşlarımızın kaydettiği gelişme ve değişimden polis teşkilatımızda geri kalmamış, çağın gerektirdiği en ileri teknoloji ve bilgi birikimini en üst düzeyde kullanan kurumlardan biri haline gelmiştir.  Bu süreçte polis teşkilatımız gittikçe güçlenmiş, modern araç ve gereçlerle donatılmış, teknolojik altyapıya sahip bir konuma gelmiştir. 


Türk polisi, bağrından çıktığı bu milletin huzur ve güvenliğini sağlamak uğruna yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canlarını tehlikeye atmakta, cesaretle ve fedakârca vazifesini yürütmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Polis Teşkilatı mensuplarının anlamlı gününü kutluyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, hâlihazırda görevi başında bulunan teşkilat mensuplarına da sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum." dedi.