Karaman Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Hasan Arıcı bir açıklama yayımladı

Dr. Hasan Arıcı yaptığı açıklamada; "
Değerli Basın Mensupları,

2 yıla yakın bir süre yürüttüğüm Karaman Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini 2 Kasım 2012 itibariyle yeni yönetime devrettiğim malumunuzdur. 

Şahsım hakkında www.karamaninsesi.com adlı internet sitesinde görevi devretmem sonrasında yayınlanan iftira niteliğindeki haber üzerine sizlerin vasıtasıyla haber ile ilgili gerçekleri kamuoyuna açıklamıştım. Ayrıca eş zamanlı olarak ilgili site tekzip talebimi yerine getirmediği için Karaman 2. Sulh Ceza Mahkemesine iftira niteliğinde olan, şeref ve haysiyetime kişilik haklarıma saldırı içeren ilgili haberin tekzip edilmesi için başvuruda bulunmuştum. 

Mahkeme başvurumu haklı bularak ilgili internet sitesi tarafından tekzip yayınlanmasına karar vermiştir. Karara itiraz eden site sorumlusunun itirazı mahkemece reddedilmiştir. Mahkemece kesinleştirilen karar site sorumlusuna tebliğ edilmiş olmasına ve yasal süre dolmasına rağmen hukuk tanımaz bir şekilde mahkeme kararına uyulmamış ve mahkemece karar verilen tekzip yayınlanmamıştır.

Basın mensupları kamu görevi yapan insanlar olup, kamuyu bilgilendirme görevini kişisel haklara saldırmadan yerine getirmek mesleki ve insani açıdan onurlu bir basın mensubunun en temel yükümlülüğüdür. Mahkeme kararları her vatandaşı olduğu gibi basın mensuplarını da bağlar ve uymayı gerektirir.

Konuyla ilgili olarak Savcılığa tarafımdan başvuru yapılmıştır. Gerekli hukuk mücadelesini sonuna kadar yürüteceğimin bilinmesini isterim. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Uz. Dr. Hasan ARICI
Karaman Devlet Hastanesi Eski Başhekimi


Not;Aynı haber sitesi geçtiğimiz günlerde Karaman Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir'in ağzından çıkmış gibi, 'Memur-sen Başkanından Toplu İstifa Tehditi' başlıklı haberiyle ilgili olarak mahkeme sürecinin başlatılacağı, ayrıca Dr.Hasan Arıcı'nın tazminat davası açacağı da öğrenildi.