Koop. Başkanı Şevket Beydili; “Yeni Galericiler Sitemizin otomobil satışına kalite getireceğine inanıyoruz”
Karaman’da  Karamanoğlu Mehmet Bey Galericiler Sitesi adı altında kooperatif kuran otomobil satıcıları, Karaman Konya Karayolu 2 km’sinde satın alınan arsa üzerine galericiler sitesini yaparak tamamladı.
Galericilerin tek çatı altında toplanması gerektiğini belirten Karamanoğlu Mehmet Bey Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Şevket Beydili;
“Yeni kurduğumuz yönetimle galeri ve açık alanlarla birlikte toplam maliyeti yaklaşık 7.5 milyon bulan Galericiler Sitemizi inşa ettik. Şehir dışında toplanmamızın otomobil satışına kalite getireceğine inanıyoruz.”dedi.
Galerilerin apartmanlarda merdiven altlarında düzensiz ve güvensiz bir şekilde hizmet verdiğini hatırlatan Beydili;
“Karaman’da yaklaşık 70’e yakın oto galerici arkadaşlarımız var.  Kanun emretti, bizler de yerine getirdik. Yeni sitemize taşındık.  Böylece oto galericilik mesleğine ciddi bir düzen de gelmiş oluyor.  Uzun vadede sektörümüz daha da kazançlı çıkacak.
Ayrıca şehir içinde vatandaşlarımızın kullanımına ayrılan kaldırımların, ikinci el oto galerilerinde satışa sunulan araçlar yoluyla işgali kaldırılmış, hem de LPG’li araçlar yönünden güvenlik doğrudan sağlanmış olacak. Bugün sitemizin tamamen dolması ile ortalama 400 araç müşterilerin hem 1 gün içerisinde rahatlıkla işyerlerini gezme fırsatına da sahip olmuş olacak.
Burası otomobil alım satımının kalbi olacak. Burada iş yeri olanlar, şimdikinden daha rahat olacak, daha çok iş yapacak, daha stressiz yaşayacak. İnşallah daha çok iş yapacaklar. Galerici arkadaşlarımızı bir an önce taşınmaya davet ediyorum.”dedi.


TAŞINMA SÜRESİ SONA ERDİ
BELEDİYE’DEN İLGİLİ TEBLİGAT
Öte yandan Karaman’da galericilerin şehir dışına çıkarılmasında verilen yasal süre tamamlandı. 
Karaman Belediyesinin şehir içindeki oto galericilerine tebligat yoluyla bildirdiği ve tanıdığı yasal süre 01 Ekim 2013 tarihi ile sona erdi. Konya yolu üzerinde bulunan yeni Karamanoğlu Mehmet Bey Oto Galericiler Sitesinde taşınma işlemlerinin devam ettiği gözlenirken, 2. El Oto Galericilerine bildirdiği tebligat yazısında;
“Belediye iskan alanı içinde bulunan ikinci el oto ticareti yapan esnafların işyerlerini iskan alanı dışarılarına çıkaracaklardır. 
“Bahse konu “Oto Galericiler Sitesi”nin galericileri eliyle inşaatının yapılmasının ardından Belediye Kanunun 15. Maddesi ve Bakanlığın Genelgesi gereği “Oto Galericilerinin şehir dışına çıkarılması işlemi 1 Ağustos 2013 tarihi itibarı ile başlamış olup 1 Ekim 2013 tarihine kadar tamamlanmış olacaktır.”denildi.