Karaman Marangozlar-Mobilyacılar ve Hizarcılar Odası Muharrem ayında yapılan aşure günü dolayısıyla oda üyelerine ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure Günü programına Karaman AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, oda üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman Marangozla-Mobilyacılar ve Hizarcılar Odası Başkanı Recep Afacan, programda yaptığı konuşmada Ermenek’teki maden faciasında mahsur kalan işçilere bir an önce ulaşılmasını ümit ettiğini söyledi. Afacan maden faciasında mahsur kalan işçilerin aileleri için sabır diledi. Muharrem Ayı Aşure Günü sebebiyle organize edilen programa katılanlara teşekkür eden Afacan Muharrem Ayının önemine vurgu yaparak, “9 yıldır gelenek haline getirdiğimiz Aşure Günü programını da bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz zaman, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bir zamandır. Dayanışma ve işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.

AKGÜN AFACAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Aşure günü programında konuşan Karaman AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün, Aşure Günü programı gibi faaliyetlerin vatandaşları bir araya getirerek birlik ve beraberliği sağladığını ifade etti. Aşure Günü programı düzenleyerek vatandaşlara aşure ikramında bulunan Karaman Marangozlar-Mobilyacılar ve Hizarcılar Odası Başkanı Recep Afacan’a teşekkür eden Akgün, “Oda başkanımız yaptığı bu faaliyetle vatandaşlarımızı bir araya getirerek bu programa bizleri de davet etti. Bildiğiniz üzere Ermenek’te yaşanan maden faciasında mahsur kalan işçi kardeşlerimizi kurtarmak için kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyoruz. Afacan kardeşimizin bu teklifinden dolayı Karaman’a gelmiş bulunduk. Durumu Sayın Bakanımız Taner Yıldız’a aktardığımda sizlere selam söylememi istedi. Bu tarz faaliyetler muhabbetin ve kaynaşmaya ortamlarının oluşmasına zemin hazırlıyor. Karaman’da gerçekten sosyal faaliyet çalışmalarının sayısı artıyor ve bunun olumlu sonuçlarını görüyoruz. Yapılan bu faaliyetlerin hayırlı bir şekilde devam etmesini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KARAMAN’I DAHA İYİ NOKTALARA GETİRECEĞİZ”

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ın her geçen gün daha da kaliteli bir şehir haline geldiğini belirterek, “Birlik ve beraberlik içerisinde Karaman’ı daha iyi noktalara getireceğiz” şeklinde konuştu. Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, yaptığı konuşmada Başkan Ahmet Yenilmez’i yad ederek, Aşure Günü Programını organize eden Başkan Afacan’a teşekkür etti. Başkan Uysal, 9 Kasım Pazar günü saat 10.30’da Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlgin’de de aşure ikramında bulunulacağını dile getirdi. Programın ardından, oda önünde dualar eşliğinde aşure ikramında bulunuldu. Karaman’ın bilinen isimlerinden olan Recep Armutlu’un da aşure dağıtımı esnasında yer alması vatandaşların renkli anların yaşanmasını sağladı.