Bugün saat 15.00'da toplanan TBMM Genel Kurul'da Meclis Başkanlığı seçiminin ilk iki turu yapılıyor... İlk tur oylama bitti. En çok oy AK Parti adayı İsmet Yılmaz'a çıktı. CHP'de fireler var. Seçim ikinci tura kaldı.

İsmet Yılmaz ( AK Parti) : 256

Deniz Baykal (CHP) : 125
 
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP) :81

Dengir Mir Mehmet Fırat (HDP) :81

Seçimde 2 oy geçersiz sayıldı. Bu rakamlara göre 545 milletvekili oy kullanmış oldu.

CHP'DEN FİRELER VAR

AK Parti'de 2 milletvekili mazeretli olarak seçime katılmadı.  Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal da oy kullanmadı.  AK Parti adayı İsmet Yılmaz, seçime katılan partili tüm milletvekillerinin oyunu almış görünüyor. HDP ve MHP adayları partilerinin milletvekili sayısından 1 oy fazla oy aldı.  CHP'nin 132 milletvekili olduğu düşünüldüğünde Deniz Baykal partisinin vekil sayısından az oy aldı.  HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın mazeretli olarak oylamaya katılmadığı, bu nedenle rakamlara göre CHP'den HDP adayına 2 oy, MHP adayına 1 oy gittiği konuşuluyor. CHP'den 5 fire olduğu belirtiliyor.

Meclis'te AK Parti'nin 258, CHP'nin 132, MHP ve HDP'nin 80 milletvekili bulunuyor. 

BUGÜN NELER YAŞANIYOR

Meclis Başkanlığı seçimi ilk iki turu bugün 15:00'da başladı. Bu turlarda adaylardan birinin seçilmek için en az 367 oy alması gerekiyor.

İLK 2 TURDA SONUÇ BEKLENMİYOR

AK Partili İsmet Yılmaz ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın girdiği yarışta ilk iki turda sonuç beklenmiyor. Yarın yapılacak üçüncü turda ise 276 oy aranacak.