Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Karaman'da faaliyet gösteren basın mensuplarıyla buluştu. Demosan Otelde gerçekleşen toplantıya Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın yanı sıra Karaman Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayrettin Aslan ve Karaman'da ki basın mensupları katıldı. Basın mensuplarıyla toplantı da bir araya gelen Atalay ''Bütün Türkiye’yi dolaştık son 2 il kaldı. İki ilimizden biri Karaman diğer de Uşak. Karaman’da sorun olmadığı için sorun olan illeri biraz öncelikli olarak ele aldık. Karaman’dan çok fazla sorun yansımadı bizlere bugüne kadar hatta hiç yansımadı'' dedi.

''AVRUPAYI GEÇMİŞSİNİZ''

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay Karaman'ın Avrupa ülkeleri standartlarını geçtiğini belirterek ''Basın İlan Kurumu olarak biz kamu ilanlarını dağıtan bir kuruluşuz. Karaman’ın bırakın işsizlik sorununu iş sorunu olduğunu görüyoruz. 5 bine yakın istihdam açığı varmış. Bu çok büyük bir olay. 5 bin tane insan bugün işe gelip başlasa Karaman’da ki fabrikalar, iş merkezleri ancak normal iş istihdamına ulaşabiliyor. Bu gurur verici bir tablo sizi tebrik ediyoruz. Bırakın Avrupa’yla yarışmayı Avrupa’yı geçmişsiniz. Gurur duyacağını bir şey Allah daha bol kazançlar yüksek geçim standartları nasip etsin'' şeklinde konuştu.

''GIPTA EDİLECEK BİR BÖLGENİZ VAR''

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay Karaman'ın gıpta edilecek bir bölgede olduğunu dile getirerek ''Bu bölgeyi paket olarak düşünecek olursak dünyanın gıpta edebileceği bir bölgeniz var. Bir zenginliğiniz, kültürünüz var. Karamanoğlu Mehmet Bey ve onun Türkçe sevdası tek başına yeter. Bu ülkenin bir milli dava olarak yaşaması ve yaşatması için tek başına yeter diye düşünüyorum.  Bu kadar önemli bir yörede geleceğin basınını da inşa etmek zorundayız. Siz bir çabanız var o çabanızda bir takım güzel ürünler hazırlıyorsunuz. Elinize, emeğinize sağlık. Bu ürünleri daha iyi pazarlanabilir daha çok traj alabilen bir duruma getirmek için hem içerik olarak hem teknik olarak hem de kadro olarak zenginleştirmek mümkün. Geleceğin Karaman’ını inşa etmek için, Karaman medyasına büyük görevler düşüyor. Bunları yapmak içinde kendi eksiklerini tamamlaması gerekiyor'' ifadelerine yer verdi.
Necati ERMİŞ