Karaman'da faaliyet gösteren mermerci esnafı, çözüme kavuşturulan arsa sorunu konusunda Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Uzun yıllardır şehrin merkezinde faaliyetlerini sürdüren mermerciler, şehir dışında bir alana taşınmak istiyorlar. Bu konuda gerekli olan arsa sorunu Karaman Belediyesi tarafından çözüme kavuşturuldu. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı ziyaretleri esnasında konuşan mermerciler: "Uzun yıllardır şehir merkezinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız iş gereği gürültü ve tozdan dolayı çevrede rahatsızlık oluşturuyoruz. Bu durumdan en çokta bizler rahatsızız. Yaklaşık 7-8 yıldır şehrin dışına taşınmak için talep ettiğimiz arsa konusunda belediye dâhil birçok kurumla görüşmeler ve istişareler yaptık. Yerel seçimler öncesinde bu problemimizin çözülmesi için bizlere bir söz vermiştiniz. Göreve geldiğiniz günden bu yana samimi bir şekilde bu problemimizin çözülmesi için çalıştınız ve çok şükür çözdünüz. Bu yıl belediye tarafınızdan yapılan ihale ile arsa satışları neticesinde ihtiyacımız olan arsalara kavuştuk. Size yürekten teşekkür ediyoruz" dediler.

Mermerci esnafının ziyaretlerinden memnun olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da: “Şehrin modern değişimine katkıda bulunacağına inandığım bu çalışmanın ilk aşaması olan arsa tahsisi konusunda başarı sağlanmasından bende sizler kadar mutluyum’’ dedi. Bölgede arsa tahsisinin yanı sıra diğer çalışmaların da başlatılacağını belirten Çalışkan: “Tahsis edilen arsaların, ana yollara bağlanması ve şehre hızlı ulaşımın sağlanması adına yan yolların yapımı, kanalizasyon, içme suyu gibi çalışmaları başlatacağız. Ayrıca firmaların ihtiyacı olan elektrik için ilgili kurumlarla görüşmelerde bizlerde yardımcı olarak elektrik hattı ve trafo gibi ihtiyaçların karşılanmasına destek olacağız. Çalışmaların bitmesi ile birlikte tahsis edilen bölge firmalarımız için atölye sahası olacak. Öte yandan şimdi faaliyet gösterdikleri mezarlık çevresindeki bölge de büro veya irtibat noktaları tahsis edilerek halkın mermer firmaları ile irtibatı nezih bir ortamda sağlanacak” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi ile Atayurt olarak bilinen bölge arasına yapılacak mermerciler sanayisi ile firmaların iş kapasitelerinin artacak.