İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karaman Gönüllüleri İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını ilişkin basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında,Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala imza attı. Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirdi. İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralandı. Aksa içinde bulunan Kıble Camii'ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, Kıble Camii'nin içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı, bu esnada cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimleri etrafa saçtılar. Olayın ardından İsrail yönetimi Aksa'ya giriş çıkışları saat 08.00 ila 10.00 arasında kapattı” denildi.

“MÜSLÜMANLAR SİLKİNMELİ”

İsrail'in geçtiğimiz günlerde 1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'ya girişleri gün boyu kapatıldığını belirten İHH Karaman açıklamaların devamında, “Aksa'nın, İbrahim Camisi gibi Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesi için kamuoyu hazırlamaya çalışıyor. İsrail yönetimi şu sıralarda Mescid-i Aksa'nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yaparak bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçüyor. Gün Müslümanların en kutsal mekanlarına sahip çıkması gereken gündür. Hiçbir ayrım gözetmeden tüm Müslümanlar, kardeşlik bağlarını hatırlayarak silkinmeli, bir olmalıdır” ifadelerine yer verildi.

“HESAP İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

İHH Karaman Gönüllülerinin yaptığı açıklama şu sözlerle son buldu: “Mescid-i Aksa'da yere atılan Kur'an-ı Kerim de orada dayak atılan kadınlar, zulüm gören çocuklar da bizim kardeşimizdir. İsrail'in bu zulmünü asla unutmayacak, İsrail'e ve işbirlikçilerine hesap soracağımız gün için inşallah hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Dünya'ya huzur ve mutluluk getirecek Musalar da İsalar da Mehdiler de; peygamberi Hz. Muhammet olan bu ümmettir. Her Müslüman elinden ve dilinden geldiğince gerek malıyla gerekse duasıyla kardeşlerimizin yanında yer almalıdır. Her şerde hayrın da olabileceğini düşünerek İslam alemindeki sıkıntılarla bu olayların Müslümanların birlikteliğine vesile olması için Allah'a dua ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”