Karaman Extrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Bisiklet sporcuları Mescid-i Aksa’da yaşanan acı olaylara tepkilerini göstermek için Aktekke Kent Meydanında basın açıklaması yaptı. Bisiklet sporcuları, bu tepkilerini eyleme dökmek için bisiklet ile tahmini 3 günlük yolcuk süresi olan Ankara’ya pedal çeviriyor. Sivil Toplum Kuruluşları da bisiklet sporcularına destek vermek amacıyla Aktekke Kent Meydanında bir araya geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karaman Extrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Özgür Özkan, “İsrail’in Mescid-i Aksa’yı işgaliyle orada ibadet eden Müslümanlara zarar vermesine ve ibadetine engel olması bizi ziyadesiyle üzüyor. Bu konuya olan tepkimize dikkat çekmek ve Doğu Türkistan’da yıllardır Çin zulmü ve baskısı altında yaşamaya çalışan Müslüman Türk kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek istiyoruz. Bu anlamda farkındalık oluşturmak amacı ile Karaman’dan Ankara’ya 3 gün boyunca bisiklet sürmeye karar verdik” dedi.

“İNSANLIĞIN DÜNYA BARIŞINA İHTİYACI VAR”

Tarih sürecinde barışın, sevginin, saygının ve hoşgörünün temsilcisi olan Müslüman ve Türk toplumların terörün, savaşların, mezhep çatışmalarının ve etnik olayların içerisinde kaldığını belirten Özkan, “Günümüzde insanlığın dünya barışına ihtiyacı var. Tüm dünya toplumlarının, hangi dinden, hangi etnik yapıdan olursa olsun bu duygu ile hareket etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“UMUYORUZ Kİ KÜÇÜK ADIMLARIMIZ DİKKAT ÇEKER”

Amaçlarının “Mescid-i Aksa’ya Saygı ve Hoşgörü Bisiklet Turu” ile barışa, sevgiye, saygıya ve hoşgörüye doğru yol almak istediklerinin altını çizen Özkan, “Bizler bu yolda 3 gün boyunca yorulacağız, emek vereceğiz. Umuyoruz ki bizim bu küçük adımlarımız bir nebze de olsa dikkat çeker ve temennimiz olan tüm dünyada savaşlar son bulur. Tüm dünya devletleri Mescid-i Aksa olaylarından ders çıkarır, değerlere saygı ve hoşgörü gösterir. Bu temennilerle faaliyetimize destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına ve bizleri uğurlamak için burada bulunan Karaman halkına teşekkürlerimizi sunarız. Yolculuğumuz boyunca sizlerin desteğini yanımızda hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bisiklet sporcuları basın açıklamasının ardından dua edildi ve sporcular Ankara’ya doğru pedal çevirdi.