Bu yıl 20.si düzenlenen ICCI 2014 Uluslararası Enerji Fuar ve Konferansı’ nda, Mevlana Kalkınma Ajansı enerji alanındaki Konya-Karaman illerinin potansiyelini tanıttı ve ajansımızın konuya bakış açısını anlattı.
Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, birbirinden önemli konukların ağırlandığı 3 günlük maratonun ardından sona erdi. ICCI  2014, İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılan törenle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açıldı. Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız, açılış konuşmasında enerji konusunda bakanlığın iki önemli projesi olarak Nükleer Santrale yerli ortak alınacağından ve Karapınar-Ayrancı bölgesinde 3.000 MW güneş santrali kurulacağından bahsetti. Enerji Bakanı Taner Yıldız; Karapınar- Ayrancı bölgesinde ufuk çizgisinin gökyüzü ile birleştiği dümdüz bir arazinin olduğu, bölgeye özel bir çalışma yapıldığını ve 3 bin MW’lık güneş santrali için o bölgenin taleplere açılacağını söyledi. Enerji Bakanı Taner Yıldız; EPDK’nın 600 MW’lık ihalesine 9 bin MW’lık talep geldiğini ve bunu yapabileceğini söyleyen yatırımcıların bulunduğunu bildiğini, bölgede dünyanın en büyük santralini kurulacağını belirtti. Halihazırda ABD Kaliforniya'da yer alan, Ivanpah güneş enerjisi santrali 392 MW kurulu güç ile bu alandaki rekoru elinde bulunduruyor. Santral 2.2 milyar dolar yatırım ile bu yılın şubat ayında devreye girmişti.
Başta Avrupa, Balkan ve Ortadoğu ülkelerinden olmak üzere 17 ülkeden 161’i yabancı 189’u yerli toplam 350 enerji şirketinin katıldığı ICCI 2014, 1604’ü yabancı olmak üzere 15 bin 621 kişi tarafından ziyaret edildi ve fuar alanındaki yeni ürünler tanıtıldı. ICCI 2014 açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji  Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, ICCI Yürütme Kurulu Başkanı ve ETKB Müsteşar Yardımcısı Dr. Selahattin Çimen, Hannover Fairs Türkiye Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel ve Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak katıldı.
Mevlana Kalkınma Ajansı, bölgemizde stratejik sektör olarak değerlendirilen Enerji sektörünün en önemli uluslararası faaliyetlerinden biri olan ICCI 2014 fuarında, bölgemizin enerji potansiyelini K100 numaralı standımızı ziyaret eden ve bölgemizle ilgilenen yerli ve yabancı yatırımcılara anlattı. Standımızda görev alan Mevlana Kalkınma Ajansı Kalkınma Uzmanı Mücahit Yasir KINALI ve Erdem KOÇOĞLU, fuar boyunca 48 yabancı, 164 yerli yatırımcı ile görüşme yaptı. Yapılan görüşmelerde bölgemizde enerji sanayisinin geliştirilmesi hususunda yatırımcılara yardım edileceği bilgisi verildi. Bölgemizde enerji konusunda yatırım yapmak isteyen yatırımcılara "yatırım yapmak için 5 neden" olduğu söylenerek bu nedenler ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Standımıza gelen katılımcılara, bölgemizin Enerji Haritası ile TR52 bölgesi için enerji sektörüyle ilgili yazılan raporların olduğu dokümanlar verildi.
ICCI 2014'te ayrıca üç günde toplamda 34 oturumla Enerji Sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı, güncel gelişmelerin değerlendirildiği ve gelecek ile ilgili projeksiyonların oluşturulduğu konferans programında, MEVKA güneş enerjisi oturumuyla bölgemizdeki enerji sektöründeki gelişmeleri anlatma imkanı buldu. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri-Güneş oturumunda bölgemiz hakkında bilgi veren Kalkınma Uzmanı Mücahit Yasir KINALI'nın konuşmasında Konya-Karaman illerinin güneş potansiyelini ve bölgemizde yapılan enerji yatırımlarındaki son durum ile ilgili bilgi verdi.  
Enerji Uzmanımız Mücahit Yasir KINALI yaptığı sunumda; Konya-Karaman illerinde yapılacak enerji yatırımları ile Paris, Berlin ve Malaga’da yapılacak enerji yatırımlarının kıyaslamasını yaparak yatırımcılara bilgi verdi. Ayrıca Konya-Karaman illerinde lisanslı ve lisanssız enerji yatırımlarının son durumu ve bölgemizdeki enerji sanayi altyapısı ile ilgili bilgi verdi.