Ebelerin Özveri ile anne-çocuk sağlığı hizmetleri,  doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeğe bakım hizmetlerini vererek çok kutsal bir görevi yerine getirdiklerine değinen Yılmaz,''Sağlıklı bireyler yetiştirmede vatandaşlara rehberlik eden ebelerimiz sağlık sektörünün en önemli yapı taşlarından biri konumundadır'' dedi.

Ülkemizde Ebelik mesleğinin öneminin yeterince anlaşılamadığını ifade eden MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz, ''Ebelik, 1909 yılına kadar anadan kıza geçen, görgü ve deneyime dayanan meslek olarak görülmüştür. Ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yapmaya çalışan ebelerimiz, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olmuştur. Anne ve bebek sağlığı hizmetlerinde sağlık teşkilatımızın can damarı konumunda olan ebelerimizin gösterdiği üstün gayret takdire şayandır. Toplumumuzda ebeliğin öneminin büyük ve saygıdeğer olduğu unutulmamalıdır.''

Ebelerin üstlendikleri görevin oldukça mühim olduğunu söyleyen Oktay Yılmaz sözlerine şöyle devam etti, ''Bebek ölümlerini en aza indirgeyen ebelerimizdir. Peygamber Efendimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır' sözü ve duygusunun kadınlara kavuşturulmasına vesile olan ebelerimiz kutsal bir görevi ifa etmektedir.

Ağır fedakârlıklar içerisinde halkımıza kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlayan ebelerimize bu zor ve onurlu görevlerinde başarılar diler, 21-28 Nisan Ebeler Haftası vesilesiyle ebelerimizin haftasını en içten duygularımla kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim''dedi.