Süleymanhacı ve Suğla Gölü Yeniden İhya Ediliyor
Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“  İlimiz Anadolu’nun en kurak illerinin başında gelmektedir. Kuraklık hem tarımsal üretimi hem de insan yaşamını zorlaştırmakta, aynı zamanda da doğal çevreye zarar vermektedir.

Özellikle yeraltı sularının seviyesinin düşmesi ile birlikte yeraltı kuyularının su seviyesi gittikçe azalmakta, enerji maliyetleri de artmakta tarımsal üretim zorlaşmaktadır. Diğer yandan da yıllarca bölgemize hayat veren değişik canlı türlerinin yaşadığı Süleymanhacı (Acıgöl) ve Suğla Göl gibi sulak alanlar kaybolmaktadır.

DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmeler sonucu KOP kapsamında Göksu Havzasının suları bölgeye kazandırıldığında gerek Süleymanhacı gerekse Suğla Gölü’nün yeniden hayat bulması için bu alanlara su verilmesi DSİ Genel Müdürlüğü’nce kabul edilmiştir.

Göl alanlarına su verilmek suretiyle, göllerin yeniden hayata geçmesi ve doğal dengenin yeniden sağlanmasının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururum.” 

Konya-Karaman Hızlı Tren İhalesi Yapıldı
Akgün açıklamasının devamında;“Konya-Karaman –Mersin-Adana illerini birbirine bağlayacak olan Hızlı Tren İhalesi 11 Mart 2013 Pazartesi günü gerçekleştirilmiştir.

Yapılan ihalenin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm yetkililere Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum,” dedi.