AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER’İN  “CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI”  MESAJI

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER “Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile bir mesaj yayınladı. 

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Birlik ve beraberliğimizin sembolü camilerimizin fert ve toplum hayatındaki yerinin ve öneminin daha iyi ortaya konulması amacı ile Ekim ayının ilk haftası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Kâbe-i Muazzama’nın yeryüzündeki şubeleri, dinimizin ve istiklâlimizin simgesi camilerimiz ilim ve irfan yuvalarıdır. 

Camilerimiz, dua ve ibadetlerin topluca Yüce Allah’a arz edildiği, gönüllerin huzur dolduğu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekânlarımızdır. 

Hz. Peygamberin hayatında camiler; Müslümanların bir araya gelerek sorunlarını, sıkıntılarını konuştukları ve toplumdaki sorunların çözümü için çarelerin arandığı istişare meclisleri olarak değerlendirilmiştir.
 
Ülkemizin en ücra köşelerine kadar camilerimizde vatandaşlarımıza hizmet sunan, insanlara rehberlik yapan, onlara namaz kıldıran, cemaatin derdiyle dertlenen üzüntüleriyle üzülen, sevinçlerine ortak olan ve herkesi sevgi ve şefkatle kucaklayan Din görevlilerimizin emek ve gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. 

Din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışı ile dini konularda halkımızı aydınlatmakla birlikte ayrıca sosyal sorunlara çözüm aramak gibi önemli bir vazifeyi yerine getirmek suretiyle de milli-dini ve ahlaki değerlerimizdeki aşınmayı durdurma ve giderme anlamında çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.  

Bu duygu ve düşünceler ile tüm Din görevlilerimizin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı en kalbi duygularım ile kutlar, bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.” dedi. 



AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER’İN  “DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ” MESAJI

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, “Dünya Yaşlılar Günü” ile ilgili mesaj yayınladı.

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Toplumumuzun ve ailelerimizin temel direği olan yaşlılarımız, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en kıymetli değerlerimizdendir.

Her insan için farklı anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatımızın çok özel bir dönemidir.

Saygıdeğer yaşlılarımız geçmiş ile bugün arasında bir köprü kurarak, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımakta ve bizleri de bu günlere ve geleceğe hazırlamaktadırlar. Yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin ortak görevidir.

Bu duygu ve düşünceler ile “Dünya Yaşlılar Günü’nü en kalbi duygularım ile kutlar, tüm yaşlılarımıza yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.