Erol İnal, " Milli Tren Projesi"nde imalat sürecinin yakında başlayacağını belirterek, "Allah'ın izniyle en fazla 2,5 sene içinde milli tren raya konulacak" dedi.

İnal, şirkette düzenlediği basın toplantısında, TÜVASAŞ'ın ülkenin en büyük kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayarak, şirketin sanayi odalarının ciro üzerinden yaptığı değerlendirmelerde ilk 500 firma içinde yer aldığını söyledi.

Başta Sakarya olmak üzere bölgenin TÜVASAŞ gibi güçlü bir değere sahip çıkması gerektiğini ifade eden İnal, göreve başladığı dönemde fabrikanın kapatılacağı veya başka ilçeye taşınacağı konusunda asılsız iddialar olduğunu anımsattı.

İnal, TÜVASAŞ'ın 70 küsur milyon liralık cirosunun 383 milyon liraya yükseldiğine işaret ederek, "Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu içinde tüm kategorilerde 260'ıncı sıradayız. TÜVASAŞ, bu ilk 500 değerlendirmesindeki kamu kuruluşları kategorisinde 10'uncu oldu" diye konuştu.

Türkiye'de demiryolu sektöründe birinci sırada olduklarını, milli trenin görsel ihalesinin yapıldığını dile getiren İnal, sözlerini şöyle tamamladı:

"TÜVASAŞ olarak yarın düzenlenecek yönetim kurulu toplantısıyla milli trenin proje safhası başlıyor. Lafla değil, icraata başlanmıştır. Yarın yönetimden imzalar çıktığı zaman projeleriyle imalat süresi de başlayacaktır. Allah'ın izniyle en fazla 2,5 sene içinde milli tren raya konulacak. Bu projeyle bir ilke imza atacağız. Milli Tren Projesi'yle inşallah Sakarya, demiryolu makineleri sanayisi üssü olacak. Milli trenle ilgili artık isimler bile konuşulmaya başlanmışsa bu, bizim için çok güzel bir şey."