İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan Sinem SARI, Fatih projesinin liselerden başladığını bunun en kısa sürede ilköğretim okullarında da başlamasını için Yenilik ve Teknolojiler Genel Müdürü Mahmut TÜNCEL’i arayarak Fatih Projesinin ilköğretimlerimde alınması ve ilk olarak projenin Karaman’da Siyahser İlköğretim Okulundan başlatılmasını istedi. Yenilik ve Teknoloji Genel Müdürü Mahmut TÜNCEL Karaman’da yapılan çalışmalarda başarılar diledi. İl Milli Eğitim Müdürü Sinem SARI konuyla ilgili Karaman Valimiz Sayın Süleyman KAHRAMAN ‘arayarak bilgi verdi.

        Daha sonra Sarıveliler ve Kâzımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürlerini arayarak 23 Nisan da yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şube Müdürü Ömer KILIÇ ile yaptığı telefon konuşmasında ise Siyahser İlköğretim okulundaki kapı ve sıraların değiştirilmesi talimatı verdi.   

            Kısa bir süre İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu minik öğrencimize devreden İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, “Çocuklarımız bizlerin umut ışığıdır. Milli birlik ve beraberlik içinde yürüyecek olan çocuklarımız ülkemizin aydınlık geleceğidir. Onlar için ne kadar çalışsak azdır. “Ümidim gençliktedir.” Diyen Atatürk’ün izinde yürüyen gençliğe güvenmemiz, onlar için çalışmamız gerekir ki gözümüz arkada kalmasın. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm milletimize kutlu olsun.” dedi.

 

     Ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler veren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, öğrencileri tek tek öperek uğurladı.