Türkiye’nin önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlenmek için daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlayan ”Trafik Dedektifleri” projesi, trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla Karaman’da da hayata geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, , Polis Eşleri Kaynaşma- Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Opet ortaklığında uygulamaya alınan proje ile Karaman İl Emniyet Müdürlüğü işe ‘çekirdek’ten başladı.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü personeli Kazım Dölek tarafında minik sporculara yaya ve yolcu güvenliği, emniyet kemeri ve kask kullanımı önemi, bisiklet ve motosiklet kullanımı, trafik işaretleri ve genel trafik kuralları hakkında genel bilgi verildi.
Trafik Dedektifi eğitimine katılan minik sporcular ise, hem trafik kurallarını öğrendi hem de merak ettikleri soruları polis amcalarına sorma şansı yakaladılar.
Proje, il Emniyet Müdürlüğü tarafından şehrin farklı bölgelerinde çocuklarla buluşmaya devam edecek.