23 Nisan 2012 Pazartesi günü saat: 14:00'de Kâzım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda yapılan şenlikte Vali KAHRAMAN'a, Garnizon Komutanı Jandarma Alb. Selçuk BOZ, Vali Yardımcısı Erkan İsa ERAT, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY ve daire amirleri eşlik ettik.
Öğrencilerin ve öğrenci ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği programda anaokulu öğrencileri birbirinden renkli gösterilere imza attılar. Gösterilere katılan çocuklarla yakından ilgilenen Vali KAHRAMAN ve Hanımefendi Sn.Muhsine KAHRAMAN, gösterilere koltuk değnekleriyle katılan öğrenciyle de bir süre sohbet ettiler.

Hanımefendi Sn.Muhsine KAHRAMAN anaokulu öğrencilerinin gösterilerinin bir günlük bir emeğin sonucu olmadığına dikkat çekerek: “Bu çocuklar bugün hepimize büyük bir sevinç yaşattılar, öncelikle herbirini ayrı ayrı tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Onlar bu muhteşem gösteri için günler öncesinden hazırlığa başladılar, emek verdiler, heyecanlandılar... Sonuçta da gönüllerimizi mesttetiler. 23 Nisan çocuklarımız için olduğu kadar büyükler için de büyük anlamlar taşıyan bir gün. Biz de aynı bu çocuklar gibi daha şimdiden geleceğimizin inşası için çalışmalıyız. Bu çocuklarımızın her birinin mutluluğu, geleceğimizin güzelliği anlamına geliyor. Çocuklarımıza sahip çıkmak, onların hem bugünü hem de geleceği için çalışmak hepimiz için büyük ve onurlu bir görev... İnşallah dünyada hiçbir çocuğun gözünden yaş akmaz, hiçbir çocuk acıya, sıkıntıya maruz kalmaz... İnşallah çocuklarımızın her günü 23 Nisan neş'esinde geçer. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tekrar tebrik ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yeni sevinçlere, yeni mutluluklara, yeni umutlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Vali KAHRAMAN ise yaptığı değerlendirmede, “Bu büyük milletin geleceği bu küçük yüreklerde saklı.” diyerek çocuklarımızın hayattaki yerine işaret etti. Vali KAHRAMAN değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan ulusal egemenliğimizin bayramı... Ve bu bayramın çocuklara armagan edilmesi manidardır; çünkü onların her biri bu güzel ülkenin geleceğidir. Bugün bizlere neş'e dolu anlar yaşattılar. Dilerim ki onların da hayatı her daim aynı neş'eyle, aynı sevinçle geçer... Biz onların yüzündeki mutluluklara şahit oldukça gelecek adına daha çok umutlanıyoruz; çünkü bu ülkenin geleceğini inşa edecek olan onlardır. Ve onların hem maddî hem de manevî açıdan sağlıklı yetişebilecekleri, mutlu olabilecekleri bir Karaman için çalışıyoruz. Ve biz her 23 Nisan'da olduğu gibi bu 23 Nisan'da da öncelikle özgürlüğümüzün ve ülkemizin mimarı olan ecdadımızı ve onların şanlı mücadelesini bir kez daha hatırlıyor ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, o mücadelenin kahramanlarını, demokrasimizin mimarlarını hayırla ve rahmetle yad ediyoruz. Yahya Kemal'in “kökü mazide olan atiyiz” diye güzel bir benzetmesi vardır. Biz çocuklarımıza geleceğimizi emanet edeceksek öncelikle onlara mazimizi anlatmalıyız. Atatürk'ün ifadesiyle bu yavrularımız “ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendilerinde kuvvet bulacaklardır.” Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu vesileyle bir kez daha kutluyor, demokrasimizin ve bugün çocuklarımızın yaşadığı neş'enin daim olmasını temenni ediyorum.”dedi.