Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Hürriyet Mahallesi’nde çalışmaları devam eden Mir Ali Parkı ve Mesire Alanı, vatandaşlarımızın keyifle gezebileceği ve piknik yapabileceği, güzel bir park olacaktır. Karaman’ın merkezinin en büyük yeşil alanı olacak olan bu parkımızın içerisinde yürüyüş yolları, oyun parkları, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, fitnes alanları ve piknik yapılabilecek alanlar olacaktır” dedi.

Aydınlatma Güneş Enerjisi İle Sağlanacak
Karaman’ın en büyük yeşil alanı olma özelliği taşıyacak olan Mir Ali Parkı’nın tüm aydınlatma sistemleri güneş enerjisi ile yapılacak. Kurulacak olan güneş panellerinden üretilecek olan elektrik ile parkın tüm elektrik ihtiyacı karşılanmış olacak. Bu sistem özellikle tasarruf açısından büyük önem taşıyor.

Karaman İklimine Uygun Özel Ağaçlar Dikilecek
Park alanına dikilecek olan ağaçlar; Karaman iklimine uygun, dayanıklı olmalarının yanı sıra görünümleri ile de güzel bir ortam oluşturacak. Bol miktarda kurulacak olan piknik masaları ile vatandaşların piknik yapabileceği konseptler oluşturulacaktır.

Son sulama sistemleri ile yapılan parkın tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumda ve önümüzdeki ay vatandaşların hizmetine sunulacaktır.