AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin Miraç Kandili Mesajı 
 
Dereli mesajında''3 ayların içerisinde barındırdığı mübarek günlerden biri olan Miraç Kandi-li’ni kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Yüce Allah (c.c) tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)’nın, Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen ve varlığın özüne ve anlamına yolculuğu ifade eden İsra ve Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.
Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız.
Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğin-den geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.
Bu mübarek gecede yapılacak duaların, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde ve bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum,''dedi..


.............


Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in Miraç Kandili Mesajı;

Güngörer mesajında;''Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.

Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

"Milletimiz bu gecelerde anne, baba, eş, dost, akrabalarının iyilikleri için dua ve niyazda bulundukları kadar, Müslüman kardeşleri ve tüm insanlığın huzur ve refahı için de en samimi duyguları ile dua ederek, iyiliği çoğaltmanın ve paylaşmanın en güzel örneğini sergilemektedirler. Miraç Kandili de büyük bir samimiyet ve coşkuyla kutlanan mübarek gecelerimizden birisidir. Miraç, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, Allah'ın takdiriyle mana alemine gerçekleştirdiği hikmet dolu bir gece yürüyüşü ve dünyadan arşa yükseliş yolculuğudur.
Bu duygu ve düşüncelerle idrak edeceğimiz Miraç Gecesi'ni tebrik ediyor, bu mübarek ve anlamlı gecenin, İlimize,Ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum,"dedi.


...............

Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci'nin mesajı;
''05 Haziran 2013 Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece, mübarek Miraç Kandili’ni idrak etmenin sevincini yaşayacağız. Hz. Peygamber’in, gecenin bir vaktinde Mekke’den Kudüs’teki Beyt-i Makdis’e götürülmesi hadisesine İsra; Beyt-i Makdis’ten göğe yükseltilerek Cenab-ı Hakk’ın huzuruna kabul edilmesi mucizesine de Miraç denilir. İsrâ ve Miraç, Hz. Muhammed’in insanlığı İslâm’a davet sürecinin en zorlu yıllarında, müşriklerin baskılarının arttığı, eşi Hz Hatice’yi ve amcası Ebu Talib’i kaybettiği bir dönemde, zaman ve mekânın sahibi Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek üzere yaptığı, pek çok ilahî hikmet ve bereketi içinde barındıran manevî bir yolculuktur. Miraç, Rabbine teslim olan, kendini O’na adayan, O’nu kendine dost edinip O’na dayanan, bilmeyenlere O’nu bildirmeye çabalayan Peygamberimiz (s.a.v)’in ve O’nun şahsında tüm inananların taltif ve teselli edilmesidir.
Miraç, Hz Peygamber’in, Cibril-i Emin’inin bile: “Bir adım daha atarsam yanarım” dediği ulvi makamlara kabul edilişi ve Cenab-ı Mevla ile olan vuslatıdır. Miraç, Yaratana iltica ve ona hicret etmektir. Yine Miraç, kimselere nasip edilmemiş hakikatleri keşiftir. Miraç, şirk koşmayanların affedileceğinin bildirildiği bir müjde ve Yüce Allah’ın, kullarına güçlerinin üstünde bir yük yüklemeyeceğinin haber verildiği bir rahmet esintisidir. Miraç, imanda “sıddıkiyet” mertebesine nasıl ulaşılacağını öğreten ilahi bir hikmettir. Miraç, göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur.

Miraç Kandili, bütün bu yönleriyle hissiyatın coştuğu, inanmış gönüllerin mabedlere koştuğu mübarek bir gecedir. Bu Gece, gafleti, ataleti ve dünyevi meşguliyetleri bir kenara bırakıp, kendimize gelme ve özümüzü bulma gecesidir. Bu gece, kendimizi muhasebeye çekmenin, Yüce Mevla’nın rahmetine yönelmenin, tevbe edip günah yükünden kurtularak maneviyat âleminde urûç etmenin gecesidir. Bu gece, kendimize, sevdiklerimize, tüm mümin kardeşlerimize bol bol dua edelim. Tevbe-i istiğfarda bulunalım, Kur’an ile buluşarak gecemizi onun nuruyla daha da aydınlatalım.   Salât-u Selamlar getirerek şefaat-i Mustafa’ya yol bulalım.

Bu vesileyle; tüm Karamanlı Hemşehrilerimizi, Miraç Kandili münasebetiyle  İl Müftülüğü olarak Aktekke Camiinde 5 Haziran Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece Akşam namazından sonra tertib edeceğimiz Miraç Kandili programımıza davet ediyor;  başta Karamanlı hemşerilerimiz ve ülkemiz insanı olmak üzere bütün âlem-i İslâm’ın mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu gecenin milletimizin, İslâm dünyasının ve tüm insanlığın yüksek değerlerle miracına; huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum,''dedi.



.............


Türkiye Muhtrarlar Federasyonu Karaman Şubesi Yönetim kurulu adına Hakan Şahiner, Miraç Kandili kutlama mesajı yayınladı.

'''Kandillerin, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, barışın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı nadide geceler olduğunu söyledi.

  Şahiner, bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandili'mizin, sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor,Karaman halkının ve islam aleminin Miraç Kandilini kutluyorum,''dedi.

 ...........


 Ak Parti Karaman İl Gençlik Kolları Yönetim kurulu adına Başkan Yardımcısı Ahmet Cemal Dinçay, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

  Miraç Kandili ile iman, ibadet ve peygamber sevgisinin gönüllerde yeniden canlılık kazandığını ifade eden Dinçay, mesajında şunları kaydetti:"Miraç mucizesi, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Her şeyden önce Miraç, her Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşmak ve selamlaşmak, O’nun katında yücelmek ve yükselmek demektir.

  Bir anlamda Miraç, Müslümanlara kurtuluş ve yükseliş mesajı verir. Bugün bize düşen Miraç’ın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve engin mesajı üzerinde yeniden düşünmektir.

  Gönüllerin huzur bulduğu bu mübarek gece de; insanlarımız kalplerinde iyimserlik ve ümit kandillerini yakmalı, gönül kapılarını herkese açmalıdır.

  Şiddete yönelik üzücü olayların yaşandığı şu günlerde kandillerin çağrılarına kulak vererek, bu çağrıların insanlık için paha biçilmez önemini anlayabilmeliyiz. Bu vesileyle kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

  Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandilinin; sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, ülkemiz ve tüm insanlık âlemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."dedi.



...................