Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Küçük ; ‘Karaman Halk Eğitim Merkezi olarak tüm bireylere 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak, onları ilgi ve istekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlamak, çeşitli süre ve düzeylerde,düşünen araştıran,kendine güvenen ve sorumluluk sahibi kişiler olarak yetiştirerek toplumun yaşam kalitesini yükseltmek için varız.Merkezimizde  öğrencilerimize Model Uçak kursu açmış bulunmaktayız.

Bu kurs sayesinde öğrencilerimizin el becerilerini,  kendilerine olan özgüvenlerini, yeteneklerini geliştirmeyi plandık.  Özellikle son yıllarda havacılık sektörünün gelişmesiyle birlikte bu konu daha fazla hayatımıza girmeye başladı. Açmış olduğumuz  bu kursumuzu  öğrencilerimize havacılığı öğretmek ve sevdirmek için açıyoruz. Karaman Halk Eğitim Merkezi olarak öncü uygulamalarıyla, Türkiye´de ilkleri gerçekleştirmek, Çağı yakalamış ve mükemmelliğe erişmiş, dünyada örnek bir yaygın eğitim kurumu olmak amacıyla  misyon ve vizyonumuzdan taviz vermeden bu tür,gençlerimize ve halka yönelik kurslarımıza devam edeceğiz' dedi.

Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan model uçak  kursuna Türk Hava Kurumu tarafından görevlendirilen  R/C Öğretmen Pilot Ertuğrul Yıldırım kurs hakkında şu bilgileri verdi: ‘ Bizler Türk Hava Kurumu olarak benimsediğimiz HALKTAN ALDIĞIMIZI TEKRAR HALKA VERİRİZ sloganıyla yola çıkmış olan bir kurumuz. Bugün Burada Türk Hava Kurumu’nun ücretsiz olarak verdiği havacılığın ilk adımı olarak kabul ettiğimiz Model Uçak Kursunu başlatmış bulunmaktayız. Kurum olarak gerek eğitim öğretim dönemlerinde gerekse yıl boyunca ücretsiz kurslarımıza devam etmekteyiz. Bu kurslarımız arasında Planör, Paraşüt , Serbest Paraşüt , Yamaç Paraşütü , Balon , Yelken Kanat  , Radio Controllü Model Uçak gibi ücretsiz kurslarımızda yer almaktadır. Kurum olarak Karamanda sivil toplum kuruluşlarına kamu kurum ve kuruluşlarına okullarımızda Havacılık Kulüplerine kurs olarak destek vermekteyiz.

Karaman Halk Eğitim merkezimizde  40 'a yakın öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimize malzemelerini ücretsiz olarak karşıladığımız Serbest Uçuş Modeli olan THK-F1H FİLAMİNGO Planör Modelini yaptırmaktayız. Bu kurs sayesinde öğrencilerimizin el becerilerini, düşünme kabiliyetlerini, dikkatlerini artırmaya yardımcı oluyoruz. Türk Hava Kurumu bu kurslarının yanında ise çok önemli iki görev icra etmektedir. Bunlar Havadan Yangın Söndürme ve Hava Ambulans Hasta– Organ Nakilleridir. Ücretsiz Model Uçak Kurslarımızı Karaman genelinde yaymak , havacı bir nesil yaratmak istiyoruz. 

Kursa katılan öğrenciler Karaman Halk Eğitim Merkezi ve Türk Hava Kurumu’nun sunduğu bu hizmetten dolayı çok memnunuz burada uçak yapmayı öğreniyoruz uçaklarımızı bitirdikten sonra uçurmak için sabırsızlanıyoruz hepimiz yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün 'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR sözünü kendimize ilke edinerek  havacı olmak istiyoruz, pilot olmak istiyoruz. Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürüne bizlere bu kursu açtıkları için çok teşekkür ediyoruz ve bu tür havacılık kurslarının artırılmasını istiyoruz' dediler.