Oda yetkililerinden yapılan açıklamadaİ;''Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Sinop’a tayininin çıkması üzerine veda ziyaretleri kapsamında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamıza veda ziyaretinde bulundu.

Yılmaz, Karaman’da  3 Yıl’a yakın hizmette bulunduğunu, bu süre zarfında hem Kamu Kurumlarıyla hem de Sivil Toplum Kuruluşlarıyla sürekli iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirtti.

Mali Müşavirler Odası ve üyelerinin hem meslek olarak hem iş olarak Müdürlükleriyle sürekli bağlantılı olduğu için her bir Mali Müşavirin bürosunun SGK’nın bir şubesi gibi çalıştığını bu nedenle yapılmakta olan SGK Hizmet binasında Mali Müşavirler içinde bir oda tahsis edilerek SGK ile ilgili işlerinin daha  kolay yapmaları sağlanacaktır.


Yılmaz,Tayininin Sinop’a çıkması üzerine bir araştırma yaptığını, Sinop’taki Sigortalı istihdamına göre Karaman’ın çok ilerde olduğunu, hatta Karaman’da şu an istihdam için işçi arayan birçok firma olmasına rağmen iş beğenmeyip çalışmayanların da çok olduğunu belirtti.Karamanlı İşsizler, İş beğenmiyor.Karaman’da işsizlik diye bir şey yok.Firmalar, komşu ilçe ve köylerden işçi getirerek çalıştırıyorlar, bazı firmalar ise istihdam edecek eleman bulamadıkları için tam kapasite çalışamıyor.Bu nedenle yeni yatırımlar başka bölgelere doğru kayıyor.


Oda Sekreterimiz Umut AYDIN’da Odamıza veda ziyareti nedeniyle Yaşar YILMAZ’a “İlimizde görevde bulunduğunuz süre zarfında, takdir toplayan çalışmalarınız ve hizmetleriniz nedeniyle SGK ile ilişkilerimiz her zaman üst düzeyde olmuştur.Çok teşekkür ediyoruz. Gideceğiniz yerde de başarılar diliyoruz” dedi.


Ziyaretin ardından Yaşar YILMAZ üyelerimizle helalleşerek vedalaştı,''dendi.