1977 yılında Gaziantep ilinde ilk görevine başlayan ve 12 yıl boyunca doğu ve güneydoğunun çeşitli illerinde öğretmenlik ve idarecilik yapan Muharrem Delen, Karaman'a atandıktan sonra Fen Lisesi, Açık Lise, Anadolu Lisesi, Açıköğretim Lisesi gibi birçok okulun kuruculuğunu yaptı. 
Aralık 2017 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılan ve meslekte 41. yılını dolduran Delen için son çalıştığı Durmuş Ali Uzun İmamhatip Ortaokulu idaresi ve çalışanları tarafından Sultan Kasr-ı'nda veda yemeği düzenlendi.

Okul Müdürü Kemal Gufrani Çelebi emeklilik hayatında başarılar dileyerek Delen'e  plaket takdim etti. Delen, yaptığı konuşmada geceyi düzenleyen ve teşrif eden meslektaşlarını teşekkür ederken, mesleki hayatında kazandığı tecrübelerin de içerdiği kısa konuşma yaptı. Program hatıra fotoğrafları çekilmesinin ardından sonlandırıldı.

Karaman Gündem Gazeteisi olarak eğitim camiasında 'Goca Müdür' lakabıyla bilenen ve 41. yılında emekliye ayrılan Delen'e 41 kere maşallah diyor ve emeklilik hayatında sağlık ve başarılar temennisinde bulunuyoruz.