Türkiye Muhtarlar  Federasyonu Karaman şubesi başkanlığı’nca, 6-7 ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen Çanakkale, Bursa gezisi önceki gün sona erdi.
Düzenlenen geziye Karaman Muhtarlar Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Ziraat odası başkanı Recep Muğlu, Karaman’ın sevilen simalarından Recep Armutlu, Merkez mahalle ve köy muhtarları olmak üzere 65 kişi katıldı.

Karaman'dan yola çıkan Çanakkale heyeti,bir devrin son bulduğu topraklarda tarihe bir yolculuk yaptılar.Rehber eşliğinde Eceabat’ı gezen muhtarlar, Seyit onbaşının 276 kg.lık top mermisini tek başına kaldırdığı yerden başlayarak, Türk askerlerinin düşman askerlerine karşı koyduğu mevzileri gezdiler. Şehitlikleri ziyaret eden muhtarlar, şehitliklerde askerlerimiz için Fatihalar okudular.

Daha sonra 57. alay şehitliğini ziyaret eden heyet, Anıttepe ziyaretinden sonra Conkbayırı'nda gözyaşlarına hakim olamadı. Bu bölgedeki şehitlikte Mustafa Kemal önderliğindeki Türk askerinin mermileri bittiği için bir araya toparlanıp, “paşam artık bu iş bitti” diye çaresizce beklerken, Mustafa Kemal’in askerlerine “mermimiz bittiyse süngümüz var” diyerek son bir güç ile düşmana topluca saldırması ile kazanılan zafere sahne olan Conkbayırı'nı ziyaret ettiler.

Şehitlere bol bol duaların edildiği ve gözyaşlarının kendiliğinden boşaldığı Çanakkale gezisi, tarihe ve o günlere ışık tutan şehitlik müzesinin gezilmesi ve 3 boyutlu savaş sahnelerinin sergilendiği simülasyon gösterisinin izlenmesi ile son buldu.

Gezi heyeti daha sonra Çanakkale üzerinden Bursa’ya hareket ederek  Orhan Gazi,Osman Gazi türbelerini ziyaret ettiler Bursa'nın tarihi mekanlarını ve ulu camiyi ziyaret ederek geziyi sonlandırdılar.