Karaman Valisi Murat Koca, Köy Okulları ve Öğretmen Lojmanlarının Yapımını Üstlenen Müteahhitlerle Bir Araya Geldi.
22 Ocak 2014 Çarşamba günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Murat Koca'nın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, İl Milli Eğitim Müdür V. Asım Sultanoğlu, Çevre ve Şehircilik Müdür V. Hüsamettin Bayram, şube müdürleri ve müteahhitler katıldı.

Geçmişte görev yaptığım bir bölgede 8 yılda, bir okulun temelinin daha atılmadan sadece proje isminde kaldığını belirterek söze başlayan Vali Murat Koca "Ülkemizin çağ atladığı bir dönemde eğitime yatırım yapma konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Azami 30 öğrencinin bir sınıfta eğitim gördüğü, ısınma ve lojman sorununun olmadığı, eğitim gereçlerinin tam olduğu bir eğitim yuvalarında eğitim yapmak bizim için önemli bir konudur.

Bugün burada hem sizlerle tanışmak hem de sorunu olan arkadaşlara yardımcı olmak niyetindeyiz. Yüklenicisi olduğunuz okul ve lojman inşaatlarının süresinde, hatta süresinden önce bitirmeniz en büyük temennimdir. Eğitim yatırımı bütçesi olarak bir sıkıntımız yok işinizi bitirin, paranızı verelim." dedi.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat İşleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan slâyt ile müteahhitlerin Merkez ve Köy okul ve lojman inşaatlarının son durumları hakkında Vali Murat Koca'ya bilgi verildi.

Yapımı devam eden inşaatlar ile ihale aşamasında olan projelerin gidişatına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Müteahhitlerin sorunları ele alınarak, iş yapımında oluşabilecek her türlü sıkıntıların ilgili birim ve amirlerince görüşülerek çözümü noktasında gerekli önlem ve tedbirin alınması konusu ele alındı.