Karaman’da yaşayan Mutlu vatandaşlar bir sivil toplum örgütü çatısı altında toplanmak üzere dernek kurma çalışmalarına başladığı öğrenildi.
Dernek kurucu yönetimi yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek ve derneğin yapılanması konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere bir toplantı düzenledi.

Karaman’da yaşayan çok sayıda Mut’lu vatandaşın katıldığı toplantıda  yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere söz alan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Ataş şunları söyledi:

“Burada toplanmış olmamızdaki amaç şu an gerekli resmi prosedürleri yerine getirmek için kurucu yönetim ve yapmış olduğumuz hazırlık aşamalarını sizinle paylaşmaktır. Sizler gibi değerli ve görüş sahibi insanların izlenecek yolla ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşması başarılı bir dernek çatısı oluşturmamıza katkı sağlayacaktır.
 
Öncelikle vurgulamak istediğim durum 6 ay içerisinde yapmamız gerek bir genel kurul toplantımız olacaktır ve bu toplantıda görev alacak kişilerin derneğin gelişmesi, büyümesi ve Karaman’da söz sahibi bir sivil toplum örgütü olmasını sağlayacak kişiler olması arzumuzdur.

Bu oluşumun amacı Mutlu ve Mut’un civar ilçe ve beldelerindeki hemşerilerimizin Karaman’da daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak, yardıma ve desteğe ihtiyacı olan kişilere faydalı olmaktır.”

Ataş kurulacak olan derneğin yapacağı faaliyetler hakkında da kısa bir bilgi verdi.
 

Derneğin İlk Olarak Yapacağı Faaliyetler 

1- Öncelikle Karaman’da hazırlanacak olan bir misafirhanede Mut bölgemizden gelen ihtiyaçlı, hastası olan, kalacak yeri olmayan kişilere yardımcı olmak. 

2- Burada sağlanacak birliktelikte ihtiyaç sahiplerine her konuda yardım etmek. 

3- Dernek vasıtası ile, işçiye ihtiyacı olan işveren ile, işe ihtiyacı olan işçiyi buluşturmak.

4- Her ay bir mahallede ihtiyaç sahibi 10 aileye gıda, temizlik ve giyim yardımı yapılacak.

Kısa bir süre içerinde kurulacak olan derneğin kurucu üyeleri ise şu kişilerden oluşuyor.

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı: Durmuş Ataş
Başkan Yardımcıları: Mahmut Bak, Abdullah Ceylan, Ersin Uysal, Ali Bülbül, Mehmet Orhan, Hüseyin Yaz olacağı öğrenildi.