Uğurlu: “Kentin her yerine o bölgenin özelliklerine uygun kent mobilyaları yapacağız” 

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Sanayi kavşağında yapılan bisiklet heykeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çağdaş belediyecilikte bu tür uygulamaların kent mobilyaları diye anıldığını ve kent mobilyalarının modern kentlerin olmazsa olmazlarından olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Uğurlu: “Şehrin her tarafına bir anlam ifade eden şehir mobilyaları koyacağız” diye konuştu.

Bu uygulamaları yaparken semtlere uygun olan mobilyaları seçmeye gayret edeceklerini vurgulayan Uğurlu, şunları kaydetti:
“Şimdi en çok merek edilen soruya cevap vereyim. Neden? Sanayi kavşağına bisiklet heykeli. Burası Sanayi, tamirciler var. Ayrıca bu bölgede Karaman’da ilk defa bisiklet yolu uygulaması yapacağız. Üniversite ile şehrin bağlantısını bisiklet yolu ile sağlayacağız. Onun için Sanayi ile Üniversite arasına, Sanayi kavşağına o bisiklet simgesini koyduk. Bisiklet yolu ile alakalı projemiz Bakanlıkça kabul edildi. Yani kampüsten çıkan üniversite öğrencileri çok küçük bir para karşılığı önlerinde bulunan bisiklet istasyonlarından bisikletlerini alacaklar, onlarla kente gelecekler, kentte istedikleri istasyona bisikletleri bırakabilecekler. Böyle bir uygulamanın içinde olduğumuz için o bölgeye bir bisiklet heykeli koyduk. Marangozlar ve Mobilyacılar sitesinin bulunduğu yere de yine kütüklerden yapılma mum heykelleri koyduk. Dolayısıyla kısmet olursa her bölgeye kendi özelliğine uygun şehir mobilyaları yapacağız,”dedi.