Karaman Ülkü Ocakları adına Kemal Karabüber, Mekke’nin Fethinin bin 382. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, tüm Karaman halkını 31 Aralık 2012 gecesi bu özel günü kutlamaya davet etti.
Karabüber, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:


''Karaman Ülkü Ocakları olarak bizler İslam’ın batıl sistemlere galip gelişini temsil eden Mekke’nin Fethini kutlamayı ve bu bilinci yaşatmayı görev olarak biliyoruz. Mekke’nin Fethi, insanlığın karanlıktan aydınlığa çıkışının yıldönümüdür. Mekke’nin Fethi insanlığın kurtuluşunun yıldönümüdür. Mekke’nin fethi; cahiliye döneminin yıkılıp yerine sevgi ve barış medeniyetinin, adalet sisteminin hakim olmasının başlangıç tarihidir. Mekke’nin fethi İslam nurunun dünyaya hakim olmasının başlangıç tarihidir.”


Karabüber, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Günümüzde insanlığın içine düştüğü buhran ve çöküntü adeta cahiliye dönemini temsil etmektedir. Yılbaşı adına yapılan programlar inancımızla, kültürümüzle asla bağdaşmaz. Bin yıl İslam’a hizmet etmiş bir milletin mahallesinde salyangoz satmanın bir anlamı yoktur. Gençliğimizi isyan ve günah bataklığına çeken her türlü program ve organizelerin artık tarihten silinmesi gerekmektedir. Cahiliye dönemi adetlerini andıran yılbaşı rezaletini de bahane ederek milletimiz devlet eliyle kumar rezaletinin içine çekilmeye çalışılıyor. Milli Piyango organizasyonunun neresi milli? Kumar bu asil milletin devlet politikası olamaz! Milletimizin ve imanlı gençliğin asıl gündemi insanlığı yeniden karanlıktan aydınlığa çıkarmak olmalıdır. Yeni bir dünya kurmak olmalıdır. Bu gençliği yetiştirmek ve inançlı, şuurlu gençlere sahip çıkmak bizim görevimizdir.”
31 Aralık gecesinde yılbaşı yerine, Mekke’nin Fethinin kutlanmasını tavsiye eden Karabüber, “Bizle, ahlak ve maneviyat değerlerimizi üstünlüğüne inanan, kendi inancına ve kültürüne sahip çıkan gençliğimizin ahlakıyla, şuuruyla, inancıyla ve idealiyle bugünkü cahiliyet dünyasını fethedeceğine inanıyoruz inşallah. Bu temennilerle tüm halkımızı 31 Aralık Pazartesi günü Mekke’nin Fethi’ni kutlamaya davet ediyoruz.”dedi.