Karaman İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimizin de katkılarıyla yürütülecek olan “Sağlıcakla Kal Projesi”, Karaman Valisi Sayın Murat KOCA’ nın Başkanlığında 06.03.2013 tarihinde Valilik salonunda yapılan toplantıyla tanıtıldı. Proje ile ilgili yapılan slayt gösterisinin ardından proje ortakları olan Karaman Valiliği, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri arasında hazırlanan projenin protokolü imzalandı.
 
   2012 yılında bir lisede pilot olarak başlatılan proje, bu yıl altı lise ve iki ilköğretim okulu olmak üzere 2 bin 68 öğrenci ile üç ay sürecektir. Proje kapsamında yer alan öğrencilerimizin, Karaman Devlet Hastanesi ana binası, 82.Yıl Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi ek binasında olmak üzere hastalarımıza karşılama yönlendirme yapması, yaşlılarımıza ve engellilerimize yardımcı olmaları sağlanacaktır. Proje kapsamında merkeze bağlı 5 köy okuluna da Gençlik Merkezi ile birlikte giysi, kırtasiye ve gıda yardımı yapılacaktır.
    Projemizin temel amacı; gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edilmesi, aile ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi ve özgüven sağlayarak topluma duyarlı birer birey haline gelmelerine yardımcı olmaktır. Hastaneye ilk başvuruda bulunan ya da yer bulma konusunda zorluk çeken hastalarımıza destek olunacak, hastalar daha hızlı ve daha kaliteli hizmet alma imkanına kavuşarak; daha kısa sürede tedavi olmaları sağlanacaktır. Uzun süreli yatan hastalarımıza ise; gazete ve dergi okunacak, konser ve dinleti gibi etkinliklerle moral desteği sunulacaktır. Hastanemize başvuran hastalarımızın işini kolaylaştıracak bu projede kıymetli öğrencilerimiz başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
    Vali Murat KOCA ise, hastanemize gelerek, öğrencilerimizi yerinde ziyaret etmiştir. Projenin hayata geçirilmesini sağlayan kurumlara teşekkür ederek, “Kurumlarımızın rutin işleri dışında bu tür projelerle de topluma faydalı işlere ön ayak olması her zaman istediğimiz ve desteklediğimiz faaliyetlerdir. Sağlıcakla Kal Projesinde yapılacak etkinlikler umuyorum ki vatandaşlarımıza faydalı olacaktır ” diyerek memnuniyetini dile getirmiştir.