Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları başkanlıpı yazılı bir açıklama yaptı. Yaptığı Açıklama aşağıda verilmiştir; 

Bilindiği üzere 2012–2013 eğitim öğretim yılı Ösys sonucunda birçok arkadaşımız üniversiteli oldu. Üniversitelere yerleşen arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz başarılarının devam etmesini diliyoruz. İlk kayıt esnasında arkadaşlarımızı yeni bir kentte yeni bir hayata başlamaları sebebiyle farklı sorunlar beklemekte.

Her yıl yüzlerce arkadaşımızla kucaklaştığımız gibi bu yıl da bizler Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak  02 – 06 Eylül tarihleri arasında kayıtları gerçekleşecek olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak olan ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelecek arkadaşlarımıza kayıt işlemleri, yurt ve kalacak yer temini konularında yardımcı olacağız onları otogarda açacağımız standımızda karşılayacağız. 

Ayrıca Karaman’dan başka şehirlerde üniversiteye yerleşen arkadaşlarımızın da gittikleri şehirlerde ki yönetici arkadaşlarımızla irtibata geçerek her türlü işlemlerinde yanlarında olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gençlerimize geleceğimize önem veriyoruz kucaklıyor onların sorunlarıyla ilgileniyor ve çözüm üretiyoruz.

Hem şehrimize gelen hem de başka şehirlere gidecek arkadaşlarımız il başkanlığımızı 0 338 213 49 40 nolu telefondan arayarak ve www.chpkaraman.org internet sitemizden bizlere ulaşabilirler.Saygılarımızla.