12 Mart “İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri Vali Murat Koca’nın katıldığı bir  programla  Piri Reis Salonunda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı, TOKİ Anadolu Lisesi’nin sunduğu programa garnizon komutanı J. ALB. SELÇUK BOZ, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Vali Yardımcıları, daire amirleri, okul idarecileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda İstiklal Marşı Şairimiz M.Akif Ersoy’un hayatı, yaşam felsefesi, milli mücadelesi ile şiirlerindeki temel ilkeler anlatıldı. İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencisi  Ahsen Betül Tuncer’in İstiklal Marşını okudu.

TOKİ Anadolu Lisesi edebiyat öğretmen ve öğrencileri tarafından sahnelenen “Bir İstiklal Mücadelesi” isimli tiyatro izleyiciler tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Tiyatroda, seferberliğe giden öğrencilerin öğretmenlerine bıraktıkları veda mektubu, savaşta teçhizat temin etmek için hazırlanan, üzerinde “bedeli şehitlerin kanıyla ödenecektir” yazılı para, cepheden gönderilen mektup sahneleri, öğrencilerin okuduğu Yemen Türküsü, Memik Oğlan gibi türküler seyircilerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Programın sonunda İstiklal marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Murat Koca tarafından takdim edildi.

Program, etkinliği gerçekleştiren TOKİ Anadolu Lisesi öğrencilerine Karaman Belediyesi tarafından hediyelerin verilmesi  ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.