Karaman’da 24 Kasım Öğretmenler Günü,  İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY,  Şube Müdürü Selmani KARAÇAM, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Şuayp KONUKSEVEN ve Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Semiha ALTUNSOY’dan oluşan heyetin, Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN’ı makamında ziyaret etmesiyle başladı.  İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY,  eğitim konusundaki hassasiyetinden ve gayretlerinden dolayı Vali KAHRAMAN’a teşekkür ederken; Vali KAHRAMAN’da gelen heyete hediye vererek, öğretmenlikteki sorumluluğun başka hiçbir meslekte olmadığını; çünkü öğretmenliğin temelinde insana hizmet olduğunu ve kainatta asıl olanın insan olduğunu belirtti.

Vali KAHRAMAN daha sonra Öğretmenler Günü nedeniyle Piri Reis Kültür Sitesi’nde Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından düzenlenen programa katıldı. Programa Vali KAHRAMAN’ın yanı sıra Belediye Başkanı Dr.Kâmil UĞURLU, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal ÇOKDİNÇ, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sabri GÖKMEN, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY,  eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY konuşmasında öğretmenlerin özverisiyle yarınlara umut olduğunu ve olacağını belirtirken Vali KAHRAMAN, öğretmenlerin ve onların yetiştireceği nesillerin milletimizin umudu olduğuna dikkat çekti. Vali KAHRAMAN konuşmasında ayrıca şu hususlara yer verdi: “Her çocuk ayrı bir dünyadır ve öğretmen, her dünyaya doğan, her dünyayı aydınlatan bir güneş gibidir. Kimi zaman söyledikleri bir söz, kimi zaman aktardıkları bir tecrübeyle hatırlarız onları. Vesilesi ne olursa olsun öğretmen, ömrümüzün her döneminde gönlümüzde karşılık bulan insandır. O şefkatiyle bizi zamanın pençesinden kurtaran ve fedakârlığıyla bize yolda olmayı, yolcu olmayı öğretendir.  O bizi, bize davet eden insandır. Bu sebepledir ki biz, onların öğrettiği bir harf için kırk yıl köle olmaya razı oluruz.  Çünkü biliyor ve inanıyoruz ki hayatın şartları karşısında bizi güçlü kılacak olan kudret ve idrak öğretmenlerimizin öğrettiği harflerde saklıdır. Ve insanlığın en çok muhtaç olduğu şey de bu kudret ve idraktir.”

Konuşmasında öğretmenliğin her geçen gün daha çok önem kazandığını belirten Vali KAHRAMAN, öğretmenlerin sevgisinin karşılıksız olduğuna dikkat çekerek: 

“Bunun içindir ki öğretmenlik mesleği her geçen gün daha çok önem kazanıyor. Eğer insanlar birbirlerini bir öğretmenin öğrencisini sevdiği gibi karşılıksız sevebilseydi bugün dünyada savaşlar olmayacaktı, kan akmayacaktı, gözyaşı akmayacaktı. Ama öğretmen aynı zamanda umuttur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “öğretmenler yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır.” sözünde de ifade ettiği gibi öğretmenler sadece bugünün değil, geleceğin de mimarlarıdır. Biz umudunu hiçbir zaman yitirmeyen bir medeniyetin mensubuyuz ve dün olduğu gibi bugün de gelecekten umutluyuz; çünkü biliyoruz ki öğretmenlerimiz ömürlerini bu umudu ve bu sevgiyi yaşatmaya adamışlardır. Okuttuğunuz çocukları kendi çocuğunuz bildiğiniz için, kendi kardeşiniz bildiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve gönüllere ektiğiniz sevginin karşılığında, gönüllerden şükran biçeceğinizi ve bunu en çok sizlerin hak ettiğini ve bunun için sizlere yakışacağını da  özellikle belirtmek istiyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi hayırla yad ediyor, hepinizin öğretmenler gününü en samimi duygularla tebrik ediyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Mutluluk ve başarı yoldaşınız olsun, diyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Programda öğretmenler günü nedeniyle açılan kompozisyon, şiir, resim yarışmaları ile düzenlenen sportif etkinliklerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerin ödülleri Vali KAHRAMAN ve protokol üyeleri tarafından verildi.  Programda adaylığı kalkan öğretmenler yemin ederken, emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgeleri verildi. Buradaki program Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin verdiği konserle sona erdi.

Öğretmenler günü kutlama programı Vali Yardımcısı Latif MEMİŞ tarafından açılışı yapılan  Karaman Öğretmenevi’ndeki resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.