Vali Süleyman KAHRAMAN, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Kahraman mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Daima hakikati arayan ve daima hakikati anlatan öğretmenlerimiz, sevginin ve saygının en yücesini hak ediyorlar; çünkü onlar bize hayal ile hakikatin arasında yaşamayı ve kendimiz olabilmeyi öğretirler. Onların en büyük hedefi tıpkı Hz. Yunus misali gönüllere sevginin tohumunu saçmak, gönüllerdeki sevgiyi uyandırmaktır; çünkü dünyayı sadece sevginin değiştirebileceğini en iyi bilen bilgedir öğretmen. Sevgi ektikleri gönüllerden şükran biçmek de elbette ki en çok onların hakkıdır. 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken; tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en samimi duygularla tebrik ediyorum, her birine başarılar ve mutluluklar diliyorum. “dedi.
...

KÂMİL UĞURLU:
“ÖĞRETMENLER HAYATIMIZA YÖN VEREN KAHRAMANLARDIR”


Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, öğretmenlerin tüm insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, “Hergün size minnet bildirsek hakkınızı ödemek mümkün değil” dedi.

Kâmil Uğurlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; Öğretmenlerin hayatımıza yön veren kahramanlar olduğunu söyledi. Uğurlu: “Her meslekten ve sınıftan insanın yetişmesinde mutlak katkısı olan öğretmenlerimiz, bir meslek adamı olmanın ötesinde insanı şekillendiren gerçek bir sanatkârdır. Öğretmen her şeyden önce insana doğruları ve gerçek değerleri öğretir, aynı zamanda hayat ortamında nasıl bir yol takip edileceğinin de işaretlerini verir. 
‘Kendilerinden bilgi öğrendiklerinize saygı gösterin ve onlara karşı alçak gönüllü olun’ diye buyuran Sevgili Peygamberimiz (A.S.), öğretmenlerimizin yaptıkları görevin ne kadar kutsal ve önemli bir görev olduğuna işaret etmiştir. O halde nesillerimizin daha iyi yetişebilmeleri için ilme, okumaya ve bizleri aydınlatan öğretmenlerimize gereken değeri vermemiz şarttır.

Bu vesileyle öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, benim de hayatıma yön verip bugünlere gelmemde büyük emeği olan değerli öğretmenlerimi şükranla anıyorum” dedi.

Başkan Uğurlu ayrıca, Karaman Belediyesi’nin eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Büyük Önder Atatürk’e 83 yıl önce “millet mekteplerinin başöğretmeni” unvanının verilmesi nedeniyle tüm öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı duygu yüklü günü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bu müstesna günde; geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin, ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bir eğitim ve öğretimde mümkün olacağını işaret eden başöğretmen Atatürk’ü büyük feragat ve fedakârlıklarla bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimize bir kez daha, saygı ve minnetle anıyoruz. Başöğretmen Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğilirken; emekli ve görevli tüm öğretmenlerimizin ve her gün büyük bir umutla atanmayı bekleyen ama bir türlü atanamayan genç öğretmen adaylarımızın bu anlamlı günlerini en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum.

Sözleşme öğretmen uygulaması öğretmenlik mesleğine ve eğitime darbe vurulduğunun kanıtı niteliğindedir.

Cumhuriyetimize ve geleceğimize sahip çıkan nice nesiller yetiştiren; aramızdan ayrılan değerli öğretmenleri, tahribatı yüreklerimizi dağlayan büyük Van depreminde yitirdiğimiz gencecik öğretmenlerimizi de rahmetle anarak ailelerine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyorum.

MERAL ÜNAL                
CHP Karaman Kadın Kolları Merkez İlçe Bşk.    

FADİME ÖZMEN
CHP Karaman Kadın Kolları İl Bşk.

...

İL GENEL MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BAYIR’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Geleceğimize yön verecek evlatlarımızın yetişmesini sağlayan ana ve babadan sonra evlatlarımıza anne ve babalık yaparak çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize minnettarız.

Öğretmenlerimiz olmasa idi okuyamaz ,yazamaz ve ileriyi göremezdik ,bizlere vatan sevgisini ,insan sevgisini ve dünyadaki bütün sevgileri öğretmenlerimiz öğretti.   Onlar bu vatanın eğitim ordularıdır. Öğretmenlerimiz her türlü zorluklara katlanarak yerine göre lojmanı bulunmayan bir köy okulunda ,yerine göre teröre maruz kalan ,yerine göre görevi başında şehit olan ama bütün zorluklara rağmen yılmadan usanmadan hizmetten ödün vermeyen eli öpülesi kişilerdir.

Öğretmenlerimiz yılda sadece bir kez değil her zaman hatırlanması gereken değerlerimizdir. 24 Kasım Öğretmenler gününün  bütün öğretmenlerimize kutlu olmasını temenni eder,ebetiyete intikal etmiş olan bütün öğretmenlerimize rahmet diler,saygı ve sevgilerimi sunarım…

...

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in Öğretmenler Günü Mesajı

“Bu kutsal ve onurlu görevi, en zor şartlarda, özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz; çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmenin ve böylece Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni, dünya devletleri arasında saygın ve onurlu bir konuma yükseltmenin gayreti içerisindedirler”

"Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Bir toplum öğretmenine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarları, yılmaz neferleridir. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında, fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin gayretleri çok önemlidir ve öğretmenlerimiz ülkemizin en önemli yapı taşlarıdırlar. Öğretmenlerimizin hakkı hiçbir zaman ödenemez." En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren, geleceğimizin mimarı olan, ilimizde ve ülkemizin çeşitli yerlerinde görev yapan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.”

...

KARAMAN MİLLETVEKİLİ VE TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI LÜTFİ ELVAN, ÖĞRETMENLER GÜNÜ VESİLESİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYINLADI.

ONLARSIZ BİR EĞİTİM SİSTEMİ DÜŞÜNMEK ABESLE İŞTİGAL ETMEKTİR.

ELVAN mesajında, “Eğitimin, hayatımızın her alanında çığ açtığı bilinen bir gerçek olup tüm dünyada bu alanda da çok hızlı ve baş döndürücü gelişmeler yaşanmaktadır. Gençlerimize ve yavrularımıza her konuda daha nitelikli ve etkili eğitim hizmeti sunabilmek adına en büyük görev başta bu işin emekçileri olan sevgili öğretmenlerimize düşmektedir.   Ayrıca geleceğine yatırım yapmak isteyen toplumların en başta gelen önceliği eğitim ve öğretim faaliyetleri konusunda insanına yapacağı yatırım olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Eğitim kalitesinin daha da artırılması ve bu alanda mevcut olan sorunların giderilmesi konusunda son yıllarda çok ciddi çalışmalar yapılmış ve özellikle Milli Eğitime ayrılan bütçe diğer kurumların çok önüne geçmiş, ülkemizde okulu ve öğretmeni olmayan köy ve yerleşim yeri kalmamıştır.

Geleceğini düşünen ve yatırımını insan odaklı bir bakış açısıyla değerlendiren devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisi, eğitim hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. Eğitimli insan ülkesine, milletine ve toplumuna hizmet etme konusunda diğerlerine göre daha bilinçli olan insandır. Eğitim ve öğretim hakkı insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olup etkin ve kaliteli bir eğitim sistemi çağdaş bir toplumun olmazsa olmazlarındandır.

Bütün bu gelişmeler ile alınan mesafeler elbette ki insan odaklı, özverili, bilgi ve tecrübesi yetkin eğitim gönüllülerinin yani öğretmenlerimizin gayretleri ile olmaktadır. Onlarsız bir eğitim sistemi düşünmek abesle iştigal etmek demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, yavrularımızın her türlü bilgi ve beceriyi edinmelerinde, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla dolu beyinler yetiştirilmesinde,  fedakârca çalışan Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” dedi. 

...

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BEKİR AKSOY’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Öğretmen, ruh dünyamızın mimarı, eğitim davasının yapıcı ve en esaslı unsuru, eserine kıymet biçilemeyen sanatkâr… Öğretmen, insanı topluma ve geleceğe hazırlayan en önemli eğiticidir. Bilgiyi, öğrenmeyi, elde etmeyi ve onu kullanmayı öğreten odur. İdareciler, siyasetçiler, fikir ve düşünce dâhileri, bilgin ve yüksek girişimciler ilk defa onun elinde yoğrulur. Toplumun, insanın ve eğitimin hamurunda onun eli vardır. O, her türlü erdemin taşıyıcısıdır; ya da öyle olmak zorundadır.

Değerli Meslektaşlarım, 

Ülkemizin her yönden gelişmesi sizlerin elindedir. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak, sizlersiniz. 

O halde çocuklarımızı bizi biz yapan değerlere sahip. Gençlerimizi, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojiyi üretebilen bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Demokratik ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı ve kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, neslimizi aydınlatmak uğruna şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemize ve Milli Eğitime uzun yıllar hizmet etmiş ve emekli olan öğretmenlerimizin ve halen çalışan öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü yürekten kutluyorum. 

...

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI


Saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız 24 Kasım öğretmenlerimizin gününü; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilişi nedeniyle 1981 yılından itibaren her yıl kutlamaktayız. 

Başöğretmen Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir”. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde “üniversite olma” bilinci ile eğitim veren akademik personelimiz de Türkiye’deki üniversiteler içerisinde farklı, aranan ve tercih edilen bir üniversite konumuna gelmek için çevrelerine ışık verme gayreti içerisindedirler. 

Üniversitemizin değerli akademisyenlerinin temel hedefi, bilim ve teknolojiyi kullanan, insana saygılı, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, ulusal değerlere saygılı, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan çağdaş bireyler yetiştirmektir.

Bu vesileyle özverili çalışmaları ile öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmelerini sağlayan öğretim elemanlarımızın ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sonsuz teşekkürlerimi  sunuyorum.

...

AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman ATİK, yurt genelinde görev yapan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman ATİK, kutlama mesajında, 
Yeni nesiller yetiştirerek ülkemizi daha aydınlık, daha bilgili bir geleceğe taşıyacak olan değerli öğretmenlerimizin; Dünyanın en kutsal en onurlu görevini yerine getirirek, aziz milletimizin övünç kaynağı olduğunu vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; temeli ilim ve irfan olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarken Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişmesi sorumluluğunu öğretmenlerimize emanet etmiştir. Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşımaktadır.

Hiç şüphesiz, Cumhuriyetimizin geleceği de yeni nesillerimize emanettir.

Onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek, geleceğimiz için çok büyük önem arz etmektedir. İşte bu yüzden ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir.

Eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Yurdun her köşesinde görev yaparken, karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında bile, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden taviz vermeyen öğretmenlerimizin hakkı ödenemez. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkat ve özveri ile fedakârlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor ve bu uğurda şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum’’dedi.