İl teşkilatı tarafından yapılan çalışmalara başkan Oktay Yılmaz, Merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar ve partililer katıldı. Cumartesi pazarı esnafını ziyaret eden MHP ekibi daha sonra sanayi esnafı ile görüştü. Yaz ayları olmasına karşın esnafın işlerden memnun olmadığını belirten il başkanı Yılmaz, ‘’gerek Pazar esnafımız gerekse sanayi esnafı işlerden memnun olmadıklarını belirtiler. Aslında bu mevsimde işlerin artmış olması gerekirdi. Ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor’’ dedi.

Vatandaşların ‘Erken seçim mi var?’ şeklinde sorularını cevaplayan Oktay Yılmaz, ‘’Henüz seçim olacak sahaya inin gibi bir talimat yok. Ama malumunuz siyasi partilerden yapılan açıklamalarda seçime hazırız şeklinde söylemler oldu. Öte yandan biz seçim sonrası başladığımız teşekkür ziyaretler sonrası, hem vatandaşımızla aramıza bir soğukluk girmesin, hem teşkilatımız zinde olsun diyerek sahadan çekilmedik. Yani bu seçim olabilir düşüncesi ile yapılan bir çalışma değil.’’

Esnafın koalisyon bazlı soruları olduğunu belirten Yılmaz, ‘’Bu konuda genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin ve genel merkezimizin duruşu oldukça nettir. Nitekim son günlerde yaşanan olaylar ve buna bağlı olarak çözüm dedikleri çözümsüzlük sürecinin askıya alındığı şeklindeki açıklamalar genel başkanımızın ve partimizin bu konuda da haklı olduğunun ispatı olmuştur. Partimiz başından bu yana bu sürecin memleket için hayırlı bir iş olmadığına, asla silah bırakılmayıp bu sürecin onlara güç ve zaman kazandıracağına inanmıştır ve haklı çıkmıştır.

İlerleyen günlerde bizleri nelerin beklediğini hep birlikte göreceğiz. Yalnız, burada halkımızın özellikle son günlerde cereyan hadiseleri iyi okumaları ve geçmişten günümüze genel başkanımızın duruşunu objektif bir şekilde analiz etmeleri çok önemlidir. İşte o zaman Milliyetçi Hareket Partisi’nin, koalisyon denildiği zaman ‘Kırmızı çizgilerimiz’ dediği hususlar daha net anlaşılmış olacaktır. Kurulduğu günden bu yana her alanda vatan ve millet menfaatini gözeten partimiz, elbette ki bu koalisyon görüşmelerinde de aynı hassasiyetle duruş sergilemektedir.

Öte yandan olası bir seçim için gönüldeşlerimiz bilsinler ki ‘Hazırız’ demek, yerinde oturup seyredenlere has bir söylemdir. Bu nedenle bizler hazır değil bizzat sahadayız!