Halk arasında üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının ilki olan Recep ayı'nın girmesi ile manevi havanın daha yüksek hissedildiğine değinen Yılmaz, '' İslam Alemi için ayrı bir mana taşıyan Receb, Şaban ve Ramazan aylarının, birlik ve beraberliğin pekiştiği, kalplerin manevi bir ritimle attığı zaman dilimlerinden olduğu bir gerçektir.

Bu mübarek günlere tekrar erişmiş olmanın sonsuz huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Üç aylar, keremi bol olan Rabbimizin biz Müslümanlara sunduğu bereketli zamanlardandır. Bin aydan daha hayırlı olan ‘Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındıran bu aylarda, rahmet kapıları sonuna kadar açılır. Bu nedenle en iyi şekilde değerlendirebilmeye çalışmalıyız

Bu mübarek ayların içerisinde yeni bir kutlu doğum haftasını idrak etmenin coşkusu ile manevi havanın yayılması ve arınmanın huzurunun yaşıyoruz. Geçmişin muhakeme ve muhasebe edilmesi için fevkalade büyük bir fırsat olan Mübarek Üç Aylar’ın, İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini, dünyanın dört bir yanını rahmet ve bereket iklimiyle kuşatmasını niyaz ediyorum'' dedi.