Çalışanların haklarının adalet çizgisinde tutulması gerektiğinin altını çizen baro başkanı Oktay yılmaz, ''Gerek şehrimizde gerekse yurt genelinde yaşanan facialardan gereken dersi alarak, işçi vatandaşlarımızın haklarının işe başlarken kendilerine verilmesi gereklidir'' açıklamasında bulundu.
1 Mayıs'ın çatışmalardan uzak bir bayram havasında kutlanması gerektiğini söyleyen Yılmaz, ''Emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden milyonlarca çalışanımızın gururla idrak ettikleri anlamlı bir günün içindeyiz. Helal kazancını elde etmenin arayışında olan ve emeğinden başka herhangi bir gücü olmayan kardeşlerimizin, millet ve devlet hayatında yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır.
Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır.
Bu vesileyle özelleştirme, işten çıkartma, taşeronlarştırma ve örgütsüzleştirmeden kaçınılan bir sene geçirmeleri dileklerimle tüm çalışanlarımızın, emeğin bayramını kutlarım'' dedi.