Olayı gerçekleştiren teröristlerin avukat cübbesi giyerek sahte kimlikle savcının odasına kadar girdiklerini belirten Yılmaz, ''Olayın avukatlara yönelik olumsuz bir algıya dönüşmemesi gerekir'' dedi. Olayın henüz sıcaklığını koruduğunu ve kabahat aranacak yerin avukatlar olmadığını belirten Yılmaz, '' Olayın sıcaklığı içinde olaydan avukatları, onların adliyeye giriş biçimlerini sorumlu tutmaya yönelen haksız ithamları ve kara propagandayı kabul etmek mümkün değildir'' dedi.

Olayın açık bir terör eylemi olduğunun altını çizen Karaman Baro Başkanı Avukat Oktay Yılmaz, '' Menfur saldırı şehit Cumhuriyet savcımızın şahsında Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz.

Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi, aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır. Bu tarz saldırılar yargı mensuplarımızı çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve onları yıldıramayacaktır.

Henüz meslektaşımızın acısını bile yaşamamıza izin verilmeden, bir takım medya organlarında olaydan avukatları, onların adliyeye giriş biçimlerini sorumlu tutmaya yönelen haksız ithamları ve kara propagandayı kabul etmek mümkün değildir. Saldırganlar avukat değildir ve kesinlikle teröristtir. Varlık sebebi hukukun üstünlüğünü, hak ve özgürlükleri korumak olan avukatların bu müessif olaydan hareketle hedef haline getirilmesi, sorumlu tutulmaya çalışılması kabul edilemez.

Süreç içerisinde yapılan açıklamalarda Hukuk camiasını rencide edecek söylemlerden kaçınılması gerekir. Buradan alınması gereken ders, ortak akıl ile adliyelerin güvenlik sorununun giderilmesi olacaktır. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, Savcılığı süresinde Karaman'da da görev yapmış olan merhum Şehidimize Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere, yakınları ve tüm yargı camiasına sabır ile metanet diliyorum. Yargı camiamızın ve Milletimizin başı sağ olsun.'' dedi.