Tüm okullarımızda olduğu gibi İlimiz Esentepe İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle karneler öğrencilere dağıtıldı. 

  Esentepe İlköğretim Okulunda düzenlenen karne törenine Valimiz Sayın Murat Koca, İl Jandarma Alay Komutanı Selçuk Boz, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Elduran İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Emin Botzalı, Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim DURGUN, Müdür Yardımcısı Selmani KARAÇAM, Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Esentepe İlköğretim Okulunda yapılan karne töreninde veli ve öğrencilere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasında: “Bugün 2012-2013 eğitim öğretim yılını tamamlıyoruz. Öğrencilerimiz birazdan karnelerini alacaklar.
  Bu gün binlerce öğrencimiz karnelerini eline alacak, ilk önce karnenin sol tarafına bakacak bir kısmı sevinecek, bazıları da biraz hüzünlenecek. Velilerimizin çoğu da ilk önce karnenin sol tarafına bakacak.
Evet, karnenin sol tarafı önemli. Öğrencilerimizin Matematik, Türkçe, fizik, kimya derslerinden sınavlardaki performansının değerlendirildiği, akademik başarılarının ölçüldüğü bölümdür sol taraf.Genellikle sol tarafın notlarına göre öğrencilerimizi başarılı ya da başarısız olarak değerlendiriyoruz.
  Karnelerimizin bir de sağ tarafı var. Çoğu zaman oraya göz atıp geçeriz. Çocuklarımızı diğer çocuklardan ayıran özelliklerinin yer aldığı, onların nasıl bir kişilik özelliğine sahip olduklarını belirten, biz eğitimcilerin de çoğu kez gerçekleri değil temennilerimizi yansıtan pekiyilerle dolu olan bölüm.
  Karnenin sağ tarafını ihmal ettiğimiz zaman eğitim sistemimiz sınav odaklı hale geliyor. başarının birtakım grafik ve rakamlarla ölçülmesi, öğrencilerimizi hayatın gerçeklerinden kopuk, temel değerlerimizden habersiz hale getiriyor. Sadece sayısal verilerle başarısını ölçerek mezun ettiğimiz öğrenciler, yarın temel değerlerden yoksun meslek sahibi olduğunda sayılar hiçbir değer ifade etmiyor.
  Bütün çocuklarımıza ve öğretmenlerimize hayırlı, sağlıklı, mutlu bir tatil dönemi diliyor, saygılar sunuyorum.”dedi.
Valimiz Sayın Murat Koca Konuşmalarında; “2012-2013 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Biraz sonra öğrencilerimiz karnelerini alacaklar. Karneler sadece öğrencilerin derslerdeki başarı durumunu değil, aynı zamanda anne babaların, öğretmenlerin onlarla ne ölçüde ilgilendiği, onlara ne ölçüde destek olduğu hakkında fikir veren birer ayna niteliğindedir.
  Çocukların karnelerindeki notları onların yıl içinde derslerde gösterdikleri performansın göstergesidir. Onların değerinin, kişiliklerinin ölçütü asla değildir. Anne-babalar çocuklarının karnelerinde iyi notlar görmek isterler. Bu her zaman mümkün olmayabilir. Anne babalar olarak çocukların özgüvenini zedeleyecek davranışlardan kaçınmalıyız. Çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı, destek olan, teşvik edici yaklaşım göstermeliyiz. Cesareti kırılmış, özgüveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkiler, telafisi her zaman mümkün olan karne notlarından daha önemlidir.
  Öğrencilerimizin bu tatil dönemini dinlenmenin yanı sıra kitap okuyarak, zamanlarını kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle değerlendirerek geçirmelerini diliyorum. Tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı, mutlu bir tatil diliyorum.”dedi.
  Konuşmaların ardından Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri folklor gösterisi ve 1.sınıf öğrencilerinin şiir okumasıyla devam etti. Program sonunda sınıflara geçilerek öğrencilere karneleri dağıtıldı.