Yangınların yanında deprem, sel gibi doğal afetlerde, her türlü patlama, çökme gibi olağanüstü durumlarda, mahsur kalma olaylarında, arama kurtarma çalışmalarında görev yapan itfaiyeciler, görevleri uğruna canlarını ortaya koyuyor. Peki itfaiyeciler bahsi geçen olağanüstü durumların dışında neler yapıyor, boş vakitlerini nasıl değerlendiriyor?

İtfaiyeciler görevleri itibariyle daima dinç ve atik durumda olmak zorundalar. Bundan dolayı Karaman’daki itfaiyeciler yangın deprem sel gibi durumların dışında spor yapıyor ve olağanüstü durumlara müdahale etme dersleri alıyor.  Genel olarak görevi hayat kurtarmak olan itfaiyeciler, Karaman’da her sabah spor yapıyor ve müsait oldukları zamanlarda da ekip olarak voleybol oynuyor.

“GÜNE ZİNDE BAŞLIYORUZ”

Karaman Gündem Gazetesi olarak, Karaman İtfaiye Müdürlüğünün sabah sporuna misafir olduk. Karaman İtfaiye Müdürü İsa Kayhan, Karaman İtfaiye Birimi hakkında açıklamada bulundu. Karaman İtfaiye Biriminde 21 itfaiye erinin, 3 çavuşun, 1 onbaşının görev yaptığını söyleyen Kayhan, “insanımız ve tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup onlara siper olmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan bir meslek olup beraberinde büyük sorumluluklar getiriyor. Vatandaşlarımıza her anlamda önem veren bir anlayış çerçevesinde Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak, itfaiye ekiplerimizin gerekli tüm teçhizatla donanmış ve günün teknolojik imkanlarından en üst düzeyde faydalanıyor. Müdürlüğümüz çalışanları olarak her gün sabah sporu yaparak güne zinde başlıyoruz” dedi.

BÜTÜN ZOR ŞARTLARA HAZIRLAR

Bahar, yaz ve sonbahar dönemlerinde, Karaman İtfaiye Müdürlüğü önündeki alanda spor faaliyetlerini gerçekleştiren itfaiyeciler, havanın soğuk olduğu günlerde müdürlük binası içerisinde yer alan spor salonunda spor yapıyor. İtfaiyecilerin görevlerini yaparken daha etkili olması için günlük yapılan sporun öneminin büyük olduğunu kaydeden Kayhan,  itfaiyecilerin her türlü zor şartlar altında görevlerini yerine getirebilecek olduğunu ifade etti. Kayhan, itfaiyecilerin sadece spor eğitimi almadıklarını, ayrıca her gün saat 21:00 ve 22:00 arasında yangına müdahale eğitim dersleri aldıklarını ve Karaman İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan her çalışanın bu eğitimlere katıldığını dile getirdi.

İtfaiyeciler spor faaliyetleri kapsamında, merdivenli itfaiye aracının merdivenini havaya kaldırmak suretiyle merdivenin uç kısmından bağlı oldukları halat sayesinde, zemine iniyor. Böylece dağda ya da yüksek katlı apartmanlarda mahsur kalmış vatandaşları kurtarma ve bu yerlere müdahale etmenin kısmi tatbikatını yapmış oluyor.