Karaman Milletvekili Sayın Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“Bilindiği üzere; Karamanımıza, hayvancılığı geliştirmek üzere İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları birkaç yıldır devam ediyordu. Önceki yıllarda fizibilite çalışmaları yürütülen proje, Karaman Milletvekilleri olarak yaptığımız girişimler sonucunda 2013 yatırım programına alınmıştır. 

Yasal ve idari altyapı çalışmalarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız projeye gerekli ödeneğin ayrılmasına karar vermiş ve önümüzdeki günlerde Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin, içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı işlerinin ihalesine çıkılacaktır. Altyapı ihalesi ile birlikte Hayvancılık OSB’nin Karamanımıza kazandırılması ile ilgili önemli bir aşama gerçekleşmiş olacaktır. Bu gelişme aynı zamanda Karamanımıza hayvancılık alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcıların sayısını da artıracaktır.

Diğer yandan, Karamanımızda, tarımda çeşitliliği ve verimi artırmak için özellikle Göksu Vadisi ve civarındaki dağ köylerimizi kapsayan Göksu Havzası Projesinde de idari altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiş, önümüzdeki günlerde bu yatırımımızın gerçekleşmesi için İPARD veya Kalkınma Bakanlığımız üzerinden projenin finansman çalışması başlayacaktır.

Çalışmaların Karamanımıza hayırlar getirmesini temenni eder, emeği geçen tüm ilgililere teşekkür ederim.” dedi.