Karaman Organize Sanayi Bölgesinde 15 bine yakın işçi çalışmasına rağmen yeterli sayıda cami olmaması dikkat çekiyor. Mevcut camiinin kapasitesinin düşük olması nedeniyle fabrikalar ve işletmeler kendi imkanlarıyla mescidler oluşturarak camii açığını bu şekilde kapatmaya çalışıyor. Son yıllarda Karaman Organize Sanayisinin daha da yayılmasıyla birlikte bir çok işletme personeli için küçük mescidlerle sorunu aşmaya çalıştı. 

2013 yılının 9. ayında temeli atılan Organize Sanayi Camii, 3000 kişi kapasi ile büyük bir açığı kapatacak. Karaman’ın en büyük camisi olan İmamı Azam Camisinden büyük olan kubbesi, farklı Minber ve Mihrap yapısıyla öne çıkan OSB Camiinin iki minaresi olacak. Giriş merdivenlerinin üzerinde bulunan küçük kübbelerle de dikkat çeken Camiinin, kaba inşaatı neredeyse tamamlanmış durumda. OSB Camii Yaptırma Derneği Başkanı Süleyman Özkaya; “Camiimiz bu bölgedeki camii ihtiyacını karşılayacak şekilde büyük. İmamı Azamdan kubbesi 5-6 metre civarında yüksek olacak. Mihrabın dibinden çıkılan ve mihraba paralel şekilde olan Minberi sayesinde birinci safı hiç bölmeden namaza durulabilinecek. Camimizin zor olan kısımlarını tamamladık, bir kaç güne büyük kubbenin kalıpları çakılarak kapatma işlemi başlayacak. Karaman bölgesinde olmayan farklı bir mimari ile yapılan camimizin inşaatını tamamlamak için çalışmalara kış aylarında da devam edeceğiz.” dedi. 

Karaman OSB Camiinin bir an önce ibadete açılması için sanayici ve iş adamlarından destek bekleyen Dernek Başkanı Süleyman Özkaya; “Camimizi biran önce ibadete açmamız için işin ucundan herkesin tutması gerekiyor.” dedi. 
YARDIMLARINIZ İÇİN:
KARAMAN ORGANİZE SANAYİ CAMİ YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ vergi dairesi : karaman vd vergi no: 518 047 7296 
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 3.CADDE NO:19 KARAMAN
BANKA : HALKBANK YUNUSKENT ŞUBESİ HESAP NO : 16100015
İBAN NO : TR27 0001 2001 3090 0016 1000 15