TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan Pakistan Heyetine Türkiyenin Demokrasi Tecrübesini Anlattı
Lütfi Elvan, Pakistan Parlamentosundan Milletvekilleri, Senatörler, bürokratlar ve gazetecilerden oluşan heyeti makamında kabul etti.  
Başkanlığını Pakistan Senatosu Savunma ve Savunma Üretimi Komitesi Başkanı Senatör Mushahid Hüseyin Seyid’in yaptığı Pakistan’ın önemli düşünce kuruluşlarından olan “Pakistan Yasa Geliştirme ve Saydamlık Enstitüsü” heyeti Lütfi ELVAN tarafından kabul edildi.

Ziyaretle ilgili bilgi veren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Pakistan Parlamentosundan Milletvekilleri, Senatörler, bürokratlar ve gazetecilerle birlikte yirmi kişiden oluşan kalabalık bir heyetle gerçekleşen ziyaretin, Türkiye’nin demokrasi tecrübesinden yararlanmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Plan ve Bütçe Komisyonunun çalışmaları, bütçe yapım süreci hakkında bilgi almak amacıyla gerçekleştiğini belirtti.

Lütfi Elvan, heyete, Ak Parti hükümetleri döneminde yapılan demokratikleşme süreci ile ilgili çalışmalar, yapılan düzenlemeler ile sivil asker ilişkilerindeki gelişmeler, TBMM çalışmaları,  hakkında bilgi verildiğini belirtti. Heyet üyeleri de, Pakistan için bir çok konuda örnek alınan bir ülke olarak Türkiye’deki gelişmeleri ilgi ile izlediklerini, Türkiye’nin tecrübelerinden istifade ettiklerini ve ziyaretten çok memnun olduklarını belirttiler.