Karamana Şanlıurfa’da mevsimlik işçi olarak gelen, urgan boğazının ilerisinde çadırlarda kalan İşçilerle Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı iftar düzenledi. Mevsimlik olarak Urfa’dan Karaman’a geldiklerini söyleyen çalışanlar sıkıntılarını dile getirdiler. 
Sıkıntıların memleketin sömürüldüğünden kaynaklandığını söyleyen SP Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; ‘Türkiye’de Kemal Dervişten sonra özel olarak fakirleştirme programı uygulandığını, bunun da halka yansıdığını’ ifade etti.
Mevsimlik Çalışanların Arap kökenli olması nedeniyle, çalışanlarla zaman-zaman Arapça diyalog kuran SP Karaman İl Müfettişi Hüseyin Uğuz; ‘İnnemel mu’minune ihvetun’ ayetini hatırlatarak ‘Müslümanların kardeştir’ dedi. Hüseyin Uğuz Hoca; ‘Ne arabın aceme, Ne de acemin araba- türke üstünlüğü vardır. Hiçbirinin birbirine üstünlüğü yoktur. Üstünlük yalnızca takvadadır’ dedi.
Hüseyin Uğuz, konuşmasının akabinde  “Türkiye’de işlerin iyi gitmediğini, geçmişte olduğu gibi çözümün Milli Görüşte olduğunu” söyledi. Hüseyin Uğuz, “Hükümet bir aldatma içerisindedir ve halkı yanıltmak için bu AKP hükümeti kurdurulmuştur. Rahmetli Erbakan Hocamızı hepiniz biliyorsunuz, O Başbakan’ken ülke rafah içinde yaşıyordu. O günleri arayan insanlar, bir yanılgıyla ve AKP nin aldatmacalarına aldanarak, Milli Görüşçü zannıyla AKP ye oy vermişlerdir. Gerçeği görenler tekrar Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi’ne yönelmektedir. Bu sebeble AKP, Milli Görüş gömleğini çıkarmalarına rağmen kendilerini Milli Görüşçüymüş gibi gösterme çabasındadır. Faiz lobisine 11 senedir hizmet eden AKP hükümetidir. AKP; Millet Saadet Partisi’ne gitmesin diye Faiz lobisine güya halkın aldanması için çatmaktadır” dedi.
Şanlıurfa’ya getirilen Patriot füzelerini de hatırlatan Hüseyin Uğuz; “Patriotlar, İsrail için oraya getirilmiştir” dedi.
Mevsimlik İşçiler; “Rahmetli Erbakan Hoca’yı çok iyi bildiklerini, Hocanın Başbakan olduğu o dönemi aradıklarını, Saadet Partisi Karaman Teşkilatı’nın ziyaretinden memnun kaldıklarını” ifade ettiler.
Daha sonra SP Karaman teşkilatı; MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu’nun annesinin vefat etmesi vesilesiyle, Hatipoğlu’nu ziyaret ederek, taziyede bulundular.